שר הביטחון ישראל כ"ץ: רה"מ בנימין נתניהו ואני מובילים מדיניות ברורה שקובעת שצה"ל יישאר באזורי הביטחון בלבנון, בסוריה ובעזה - ללא הגבלת זמן - כדי להגן משם על הגבול והיישובים הישראלים מול גורמים ג’יהאדיסטים. השטח יהיה פנוי מתושבים מקומיים וכל תשתיות הטרור, מתחת ומעל לפני הקרקע - כולל הבתים בכפרי המגע ששימשו כמוצבי טרור - ייהרסו. זהו הלקח העיקרי מאירועי ה-7 באוקטובר. תפיסת השטח ואזורי הביטחון הם אחד ההישגים הגדולים של צה"ל במלחמת התקומה תחת החלטות והכוונת הדרג המדיני. לכן אנחנו מתנגדים לנסיגת צה"ל מלבנון - למרות כל הלחצים הקיימים ושעוד יהיו. רה"מ נתניהו הבהיר את הדברים לנשיא ארה"ב טראמפ ולבכירים אמריקאים נוספים, וגם אני הבהרתי את זה אתמול לשר המלחמה האמריקאי פיט הגסת'. צה"ל מתקף את העמדה הזאת ברמה המקצועית הביטחונית. אם יש גורמים באופוזיציה שמאתגרים את תפיסת הביטחון הזאת ותומכים בנסיגת צה"ל - שיקומו ויגידו את הדברים כדי שהציבור יוכל לשפוט בין העמדות. אנחנו לא נתפשר על האינטרס הביטחוני העליון של ישראל וההגנה על אזרחינו ולא ניסוג מאזורי הביטחון. אם איראן תתקוף את ישראל בשל אירועי לבנון - נתקוף אותה בכל העוצמה ונמחיש לה היטב את פערי הכוחות. אנחנו מחויבים רק לאזרחינו ולביטחון מדינת ישראל.
החל מיום חמישי: תעריף החשמל יעלה
הסיבה להתייקרות: "בשל עליית מדדי המחירים לצרכן בשנה האחרונה, עליית הריבית במשק, המשך פיתוח משק החשמל ועוד" | חשש מפני שובה של האינפלציה
לאחר העלאות המחירים אותן חווינו בשבועות האחרונים האחרונים כעת מתווספת הבשורה על התייקרות של תעריפי החשמל השוטפים לשנת 2024. במקרה הזה ההתייקרות מגלמת עלייה של 2.6%, שהיא תוספת של כ-9.5 שקל בחודש לצרכן ביתי ממוצע. התעריף צפוי להיכנס לתוקף ביום חמישי, היום הראשון של חודש פברואר.
בהודעת רשות החשמל נכתב כי הסיבה להתייקרות היא "בשל עליית מדדי המחירים לצרכן בשנה האחרונה, עליית הריבית במשק, המשך פיתוח משק החשמל, הגדלת היתירות ואמינות אספקת החשמל, תוספת אנרגיות מתחדשות והפחתת זיהום האוויר.הרשות קיבלה את החלטתה תוך איזון השיקולים לשמירה על משק חשמל מתפתח ויציב, אל מול השתת עלויות על צרכני החשמל בעת הזו. על כן, החליטה הרשות בשלב זה, שלא לגלם את הגידול בעלות באופן מלא, ולהביא בחשבון הכנסות עתידיות הצפויות להתקבל ממכירת אתר אשכול, אשר הליך מכירתו נמצא בשלבים אחרונים, ולאחר חתימת הסכם המכירה".
החשש הוא כי העלייה במחירים הכללית במשק עלולה להשפיע לרעה על מדד המחירים לצרכן, שיפורסם בעוד כשבועיים, דבר שיאלץ את נגיד בנק ישראל לחשב מסלול מחדש בכל הנוגע למדיניות הורדת הריבית בה החל לפני כחודש עם הורדת הריבית לרמה של 4.5%.
