מתכון לרולדה משויישת בריבת חלב
קינוח חלבי משובח וטעים שניתן להמיר בקלות לפרווה, מתכון לרולדה במילוי קרם וניל ובציפוי ריבת חלב בסגנון שיש
חני לוין | מתכונים 8.2.2024 | 20:48
מתכון לרולדה משויישת בריבת חלב / אסתי
המצרכים לרולדה משויישת בריבת חלב:
- 4 ביצים L מופרדות
- 2 כפות שמן
- 7 כפות מיץ תפוזים
- 5 כפות סוכר
- 4 כפות גדושות קמח
- 1 כפית אפיה
לקצפת:
- 2 שמנת מתוקה
- 4 כפות פודינג וניל
- 2 כפות סוכר
- 1 כוס חלב
לקישוט:
- ריבת חלב לבחירה
אופן ההכנה לרולדה משויישת בריבת חלב:
- מקציפים את החלבונים עם הסוכר
- אח"כ מוסיפים את החלמונים, השמן, מיץ תפוזים ובסוף קמח ואבקת אפיה
- מערבבים בעדינות בתנועות עטיפה לתערובת אחידה.
- מעבירים את הבלילה לתבנית מרופדת בנייר אפיה משומן
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים במשך כ- 10 דקות
- מוציאים את הרולדה מהתנור ומגלגלים את הרולדה יחד עם נייר האפייה ומניחים בצד עד לצינון מוחלט
הכנת הקצפת:
- בקערה מקציפים הייטב את כל המצרכים עד לקבלת קצפת אחידה
- פותחים את הרולדה שגלגלנו עם נייר האפייה
- מורחים חלק מהקצפת על הרולדה ומזלפים מעט ריבת חלב
- מגלגלים את הרולדה ומורחים את יתרת הקצפת על הרולדה
- מקשטים במעט ריבת חלב מדוללת במעט חלב
- יוצרים פסים של ריבת חלב מעל הקצפת ובעזרת מרית יוצרים קישוט שיש
- שומרים בקירור עד להגשה
בהצלחה רבה ובתאבון