מוטי קסטל: השר קרעי: זה רגע המבחן של כולנו. דרושים איזונים ובלמים לגולם שקם על יוצרו. הממשלה חייבת לקבל החלטה עוד היום: אנחנו לא מקבלים את ההתערבות הבוטה של בג״צ בלב־ליבה של סמכות הממשלה. הסמכות להדיח יועצת משפטית היא סמכות הממשלה בלבד על פי חוק. על הממשלה להדיח סופית ובפועל את היועמ״שית, לחסום את כניסתה למשרדי הממשלה ולמנות לאלתר ממלא מקום. עכשיו. רק אם נגיד לא(!) לפסקי דין מנוגדים לחוק של בג״צ, נוכל להציל את הדמוקרטיה הישראלית.
נתניהו מונע מהצוות הישראלי לצאת שוב לקהיר
ראש הממשלה נתניהו לא אישר למשלחת הישראלית לצאת להמשך השיחות בקהיר, לאחר שאנשי המודיעין המצרי רצו לקיים מחר פגישה נוספת בנושא עסקת החטופים
המצרים והקטארים הציעו לצדדים לקיים שיחות המשך לקראת עסקת חטופים, אך ראש הממשלה טען כי אין טעם בשיח נוסף ומנע מהמשלחת הישראלית לשוב לפגישות בקהיר, כך דווח ב"וואלה".
ההצעה הייתה לקיים את השיחות בקהיר ביום חמישי בדרגי עבודה בכירים - ולדון במרכיבים ההומניטאריים של העסקה שמתגבשת. נתניהו אמר כי כל עוד חמאס לא מסכים להגמיש את עמדתו אין טעם להמשיך בשיחות.
הבוקר דווח כי השיחות בקהיר בין ישראל, ארה"ב, קטאר ומצרים על עסקה לשחרור החטופים המוחזקים על ידי חמאס בעזה הסתיימו ללא פריצת דרך, אך הושגה התקדמות בהבנת הפערים שיש לסגור כדי להיכנס למשא ומתן שעשוי להוביל לעסקה.
מקורות ישראלים ואמריקנים אמרו שהפער העיקרי שמונע מעבר למשא ומתן רציני יותר היה ונשאר המספר הגבוה של אסירים שחמאס דורש לשחרר עבור כל בן ערובה ישראלי - ובמיוחד החיילים.
גורם הישראלי אמר: "זו הייתה פגישה טובה, וכל הגורמים שהשתתפו עושים מאמץ משמעותי לנסות להביא לפריצת דרך. היה דיון מעמיק בפערים השונים שנותרו, כולל בנושא שבויים".
