דורון קדוש: לסיכום אומר מזכ״ל חזבאללה קאסם: 1. הירי של חזבאללה על יישובי הצפון יימשך עד שצה״ל יסוג מלבנון ויעצור את כל התקיפות, כולל בדרום לבנון. 2. חזבאללה לא מוכן להתפרק מנשקו כתנאי במסגרת הסכם. 3. חזבאללה שואף להיות חלק מהסכם הפסקת אש רחב שיכלול גם את איראן. ### חשוב לשים לב לכך שקאסם לא מצולם בעצמו בהצהרה, אלא מסר רק הצהרה כתובה. עדות לכך שהוא מסתתר היטב ושומר על נהלי ביטחון קפדניים, כי עדיין חושש מחיסול בידי ישראל.
בכיר באו"ם: "חמאס לא ארגון טרור"
שגריר ישראל באו"ם תקף את תת מזכ"ל האו"ם לעניינים הומניטריים שאמר כי חמאס "אינו ארגון טרור אלא תנועה פוליטית". ארדן הוסיף: "האו"ם איבד כל אמינות"
שגריר ישראל לאו"ם גלעד ארדן הגיב לתת מזכ"ל האו"ם לעניינים הומניטאריים מרטין גריפית'ס שאמר בראיון כי חמאס הוא "אינו ארגון טרור אלא תנועה פוליטית".
"תמיכת האו"ם בחמאס סוף סוף נחשפת בשידור חי בטלויזיה" אמר ארדן. "תת מזכ"ל האו"ם טוען בשידור חי שחמאס הוא "אינו"ארגון טרור אלא תנועה פוליטית, האם רצח ברברי של מאות אזרחים הוא לא טרור?" אמר ארדן.
"האם ניסיון לבצע רצח עם הוא לא טרור? אלו פניו של האו"ם בימינו: ארגון שמלבין טרור, מקדם את חמאס ומאשים את הקורבנות. האו"ם איבד כל אמינות. אדוני תת המזכ"ל, אינך יכול לומר שאתה פועל בשם "עניינים הומניטאריים". אתה משת"פ של החמאס".
