תפקוד מעבר רפיח ביומו הראשון : אתמול יצאו 15 איש ונכנסו 12 - עדות מעזתית שחזרה לרצועה מקורות עזתיים מדווחים שרק 5 חולים עזתיים ו 10 מלווים יצאו אתמול מהרצועה דרך מעבר ארז. כמו כן דווח כי רק 12 עזתיים שבו לרצועה (מתוך 50). העזתית בסרטון המצורף שזכתה להיות בין ה 12 שנכנסו מספרת: "נכנסנו לרצועה 12 מתוך 50 - את השאר החזירו ולא נתנו להם לעבור. השפילו אותנו. לקחו אותנו לאזור של יאסר אבו שבאב ושניים מהחבר'ה של אבו שבאב לקחו אותי ביד ומסרו אותי לידי היהודים. היהודים חקרו אותנו במשך שעתיים - שלוש."
באיראן מאוכזבים מהביצועים של חיזבאללה
בכירים באיראן מתחו ביקורת על הישגיו של חיזבאללה במלחמה מול ישראל. עיקר הביקורת היא לנוכח העובדה שבמהלך הלחימה ישראל נטלה מחיזבאללה נכסים שבאיראן היו מעוניינים לשמור למצב שבו תהיה מלחמה
הקשר האסטרטגי בין חיזבאללה לבין איראן חזק, אבל מתחת לפני השטח ישנם מתחים למערכת היחסים הזו. בקרב גורמים בכירים בכוח קודס האיראני של משמרות המהפכה, ישנה ביקורת על התפקוד של חיזבאללה עד כה בלחימה ועל הישגיו, כך דיווח רועי קייס בכאן חדשות.
על פי הדיווח, עיקר הביקורת היא לנוכח העובדה שבמהלך הלחימה ישראל נטלה מחיזבאללה גם נכסים שהגיעו לידיו מאיראן, שבטהראן היו מעוניינים לשמור למצב שבו תהיה מלחמה כוללת שכרגע הם לא מעוניינים בה.
עוד התברר, שבחיזבאללה יש ביקורת על איראן. למרות שאיראן המשיכה לשלוח נשק לארגון ואף ניסתה להגביר את קצב משלוחי הנשק, בחיזבאללה ביקרו את כמות הנשק שנשלחה בטענה שהיא מועטה. ראש המועצה המבצעת של חיזבאללה ומקורבו של נסראללה האשם ספי א-דין אמר: "היום אחרי המלחמה בעזה הצורך של חיזבאללה להשיג נשק ובייחוד נשק מתקדם גדול יותר".
