מתחת לאף של אוגדת איו"ש: כלי רכב של פלסטינים שחולטו בידי הצבא במסגרת תיקי כספי טרור לצד "משטובות" נגנבו מבסיסי צה"ל באזור השומרון ונמכרו בחזרה לבעליהם המקוריים. המשטרה עצרה שני ישראלים תושבי השומרון בחשד למעורבות בפרשה אחד החשודים הוא גרר רכבים והשני משמש כפקח במועצה מקומית באזור השומרון (הלר)
שולץ: "מזהירים מפני מתקפה רחבת היקף נגד רפיח"
קנצלר גרמניה אולף שולץ מתנגד בתוקף למתקפה הישראלית המתוכננת ברפיח: "אנחנו מזהירים במפורש מפני מתקפה רחבת היקף נגד רפיח"
שינוי במדיניות הגרמנית האוהדת כלפי ישראל? קנצלר גרמניה אולף שולץ הביע התנגדות מוחלטת למתקפה הישראלית המתוכננת ברפיח.
הקנצלר אמר היום: "אנחנו מזהירים במפורש מפני מתקפה רחבת היקף נגד רפיח". הדברים נאמרו בוועידת סוכנות הידיעות הגרמנית ה-DPA בברלין. שולץ הוסיף והתלונן כי הסיוע ההומניטרי שמגיע לעזה אינו מספיק.
שולץ אמר: "אנשים רבים ברחו לרפיח ואין עבורם ברירה אחרת ושאינם יכולים להיות בטוחים. וצריך למנוע אסון הומניטרי". יחד עם זאת הדגיש את חשיבות פתרון שתי המדינות בעיניו.
עוד הוסיף: "ההצעות שראינו כעת מישראל אינן משכנעות. לא תהיה דרך לעקוף את מעמד המדינה פלסטינית הכוללת את הגדה המערבית ועזה".
