תפקוד מעבר רפיח ביומו הראשון : אתמול יצאו 15 איש ונכנסו 12 - עדות מעזתית שחזרה לרצועה מקורות עזתיים מדווחים שרק 5 חולים עזתיים ו 10 מלווים יצאו אתמול מהרצועה דרך מעבר ארז. כמו כן דווח כי רק 12 עזתיים שבו לרצועה (מתוך 50). העזתית בסרטון המצורף שזכתה להיות בין ה 12 שנכנסו מספרת: "נכנסנו לרצועה 12 מתוך 50 - את השאר החזירו ולא נתנו להם לעבור. השפילו אותנו. לקחו אותנו לאזור של יאסר אבו שבאב ושניים מהחבר'ה של אבו שבאב לקחו אותי ביד ומסרו אותי לידי היהודים. היהודים חקרו אותנו במשך שעתיים - שלוש."
שמן זית הפך למוצר הגנוב ביותר ברחבי ספרד
סופרמרקטים החלו לשרשר יחד בקבוקי שמן זית גדולים בנפח חמישה ליטר ולנעול אותם cמדפים כדי למנוע גניבה. חנויות אחרות מחברות על הבקבוקים תגי אבטחה שעובדים בחנות צריכים להסירם בקופה
שמן זית הפך למוצר הגנוב ביותר בסופרמרקטים ברחבי ספרד, כנופיות פשע מאורגנות גונבות את ה"זהב נוזלי" למכירה מחדש בשוק השחור, כך לפי נתונים חדשים שפורסמו בספרד.
הפייננשל טיימס דיווח כי סופרמרקטים החלו לשרשר יחד בקבוקי שמן זית גדולים בנפח חמישה ליטר, ולנעול אותם על המדפים כדי למנוע גניבה, חנויות אחרות מחברות על הבקבוקים תגי אבטחה שעובדים צריכים להסירם בקופה.
ספרד היא היצרנית הגדולה בעולם של שמן זית, אך לאירופה כמעט נגמרה האספקה המקומית לאחר שמזג אוויר קיצוני פגע ביבול זה שנה שנייה ברציפות. הייצור העולמי צפוי לרדת ל-2.4 מיליון טון, כך על פי מועצת הזיתים הבינלאומית, פחות מהיבול בשנה שעברה וחסר הרבה מהביקוש העולמי של כ-3 מיליון טון, כך דיווח הגארדיאן. גניבות דומות של שמן זית מתרחשות ביוון.
בספרד המחירים יותר מפי ארבעה בארבע השנים האחרונות. לקוחות ששילמו פחות מ-5 יורו עבור ליטר שמן זית כתית מעולה לפני ארבע שנים, משלמים עכשיו כמעט 14 יורו.
