אסף רוזנצוייג: ממשל טראמפ פרסם את מסמך אסטרטגיית הביטחון הלאומי השנתי שלו. בין השאר קובע המסמך כי המזרח התיכון כבר אינו מהווה את ליבת אסטרטגיית הביטחון של ארה"ב, בין השאר בשל הדומיננטיות האנרגטית של ארה"ב והתקדמות תהליך השלום באזור
עסקת חטופים: הצוות המקצועי העביר לדרג המדיני מסר אופטימי
הצוות המקצועי שמנהל את המו"מ לשחרור חטופים מסר לדרג המדיני מסר אופטימי, לפיו חמאס מעוניין להגיע לעסקת חטופים ברמדאן. בתוך החדר התקיים ויכוח סוער בין השר איזנקוט שאמר דברים נוקבים אל מול חברי הקבינט שמתנגדים להרחבת המנדט
הצוות המקצועי שמנהל את המו"מ לשחרור חטופים מסר אתמול (ראשון) לדרג המדיני מסר אופטימי, לפיו חמאס מעוניין להגיע לעסקת חטופים ברמדאן ובקרוב - ובו זמנית רוצה להבעיר את השטח בתוך ישראל ובגדה המערבית.
על פי דיווח בכאן חדשות, למרות המסר החיובי הזה, הדרג המדיני עדיין מסרב להרחיב את המנדט של צוות המו״מ.
בתוך החדר התקיים ויכוח סוער בין השר איזנקוט שאמר דברים נוקבים אל מול חברי הקבינט שמתנגדים להרחבת המנדט.
איזנקוט סבור שיש להרחיב את המנדט של צוות המו״מ, ואומר שיש הזדמנות לכך וכי מדובר באינטרס ישראלי. גורמים בקבינט אומרים שאנחנו מתקרבים לנקודת רתיחה בין חברי הקבינט סביב עסקת החטופים.
