תפקוד מעבר רפיח ביומו הראשון : אתמול יצאו 15 איש ונכנסו 12 - עדות מעזתית שחזרה לרצועה מקורות עזתיים מדווחים שרק 5 חולים עזתיים ו 10 מלווים יצאו אתמול מהרצועה דרך מעבר ארז. כמו כן דווח כי רק 12 עזתיים שבו לרצועה (מתוך 50). העזתית בסרטון המצורף שזכתה להיות בין ה 12 שנכנסו מספרת: "נכנסנו לרצועה 12 מתוך 50 - את השאר החזירו ולא נתנו להם לעבור. השפילו אותנו. לקחו אותנו לאזור של יאסר אבו שבאב ושניים מהחבר'ה של אבו שבאב לקחו אותי ביד ומסרו אותי לידי היהודים. היהודים חקרו אותנו במשך שעתיים - שלוש."
שגריר האיחוד: "אף ילד לא צריך לעבור את מה שעברתם"
בביקור סולידריות עם תושבי חבל אשכול שפונו מבתיהם לאחר ההתקפה הרצחנית של חמאס, אמר שגריר האיחוד האירופי "עשינו ונמשיך לעשות כל מאמץ כדי להחזיר את החטופים"
שגריר האיחוד האירופי בישראל, דימיטר טזאנצ׳ב, קורא לשחרור מידי וללא תנאים של כל החטופים.
את הדברים אמר בביקור סולידריות עם תושבי חבל אשכול שפונו מבתיהם לאחר המתקפה הרצחנית של חמאס ב-7 באוקטובר 2023 ושוהים מאז במתחם המלונות ב׳עין בוקק׳ שבחוף ים המלח.
"הגעתי לפה כדי להראות את התמיכה והסולידריות של האיחוד האירופי עם תושבי היישובים שסבלו מהתקפה טרוריסטית ב-7 באוקטובר. נפגשתי גם עם הילדים ואני חוזר על הקריאה של האיחוד האירופי לשחרור מיידי ובלי תנאים של כל החטופים".
השגריר טזאנצ׳ב ביקר בבית הספר שבמתחם המלונות ובמתחם ׳חוסן ילדינו׳ שנועד לתמיכה וטיפול רגשי, שוחח עם הילדים ועם מנהלי קהילת קיבוץ ׳רעים׳ והמועצה האזורית ׳אשכול׳, שמע מהם על החוויות הקשות שעברו במתקפת הטרור, על בני משפחותיהם ועל חבריהם שנחטפו שרבים מהם עדיין מוחזקים בידי ארגון הטרור חמאס.
השגריר טזאנצ׳ב: "אף ילד ואף אדם לא צריך לעבור את מה שאתם עברתם ואנחנו מאד מצטערים שעברתם זאת. בשם האיחוד האירופי אני מביע את הסולידריות שלנו איתכם. עשינו ונמשיך לעשות כל מאמץ כדי להחזיר את החטופים, לחזק את השקט והשלום באזור".
