אסף רוזנצוייג: ממשל טראמפ פרסם את מסמך אסטרטגיית הביטחון הלאומי השנתי שלו. בין השאר קובע המסמך כי המזרח התיכון כבר אינו מהווה את ליבת אסטרטגיית הביטחון של ארה"ב, בין השאר בשל הדומיננטיות האנרגטית של ארה"ב והתקדמות תהליך השלום באזור
הצוות המיוחד שהוקם ביו"ש לאיתור מנהרות
בפיקוד המרכז הקימו צוות מיוחד שבודק חשדות למנהרות ביהודה ושומרון. גורם בטחוני: "הצוות המיוחד מתכנס על פי צורך מודיעיני או דיווחים מהשטח"
בפיקוד המרכז החליטו על הקמת צוות מיוחד שיבדוק את האם ישנן מנהרות ביהודה ושומרון. ההחלה התקבלה מספר חודשים לאחר שתושבים מבת חפר דיווחו כי הם שומעים רעש של חפירות סמוך לבתיהם.
לפי דיווח "ווינט", הצוות המיוחד מורכב מאנשי הנדסה ומודיעין וגורמי מקצוע אזרחיים שיקיימו מפעם לפעם הערכות מצב בהסתמך על מידע מודיעיני שיגיע אליהם.
גורם ביטחוני הסביר כי "ראינו בעבר כבר שימוש בתת-קרקע למסתור ולאחסון אמל"ח, ואנחנו מבינים שארגוני הטרור מנסים לחקות חלק משיטות הלחימה בעזה. הנושא הזה מעסיק אותנו מאוד".
"המענה המרכזי הוא הפעילות ההתקפית שמתבצעת בתדירות גבוהה, בעיקר במחנות הפליטים, לא רק למעצר מבוקשים אלא גם לסריקות ופגיעה בתשתיות טרור במקומות האלו. במקביל, הצוות המיוחד מתכנס על פי צורך מודיעיני או דיווחים מהשטח ויודע להביא את כל היכולות הנדרשות לבדיקתם", אמר.
