אברהם פריינד: פרסום: "חסר לנו פרלמנטר כמוני" | סמוטריץ' חושף למה הוא מקדם את עומר רחמים בפריימריז והטענה כי השניים פעלו לפרישת סופר • הפרטים המלאים לקראת הפריימריז שייערכו היום במפלגה, יו"ר הציונות הדתית בצלאל סמוטריץ' מקדם בכל הכוח את מקורבו עומר רחמים - מה שמעורר את זעמם של חברי כנסת מכהנים במפלגה. "היום כשאני בממשלה, חסר לסיעה שלנו פרלמנטר כמוני", אמר סמוטריץ' בימים האחרונים בשיחות שכנוע עם חברי מרכז והוסיף, "איש שנאמן לי באופן מוחלט". מקורות בציונות הדתית טוענים כי בחודשים האחרונים פעל רחמים לצד סמוטריץ' להביא לפרישתו של השר אופיר סופר מהרשימה, במטרה להישאר המועמד המזרחי הבולט והיחיד בפריימריז. גורם בכיר בציונות הדתית תקף: "המפלגה שמתיימרת לייצג את הציבור הסרוג כולו הפכה למפלגת יש"ע, שכל נציגיה חרד"לים ומתגוררים על ציר 60".
בשורה לטסים מנתב"ג: הטרמינל שהושבת חוזר לפעילות
בפגישה שהתקיימה במשרד התחבורה, הנחתה השרה את הנהלת רשות שדות התעופה להיערך לפתיחת טרמינל 1, פתיחה שתאפשר את הגדלת תנועת הנוסעים בנתב"ג
בפגישה שהתקיימה במשרד התחבורה, הנחתה שרת התחבורה מירי רגב את מנכ"ל משרד התחבורה והנהלת רשות שדות התעופה להיערך לפתיחת טרמינל 1, פתיחה שתאפשר את הגדלת תנועת הנוסעים בנתב"ג.
לאור הגידול המתמשך בכמות הנוסעים בנתב"ג וחזרתן של חברות תעופה בינלאומיות נוספות לפעילות בישראל, טרמינל 1 צפוי להיפתח ב-1.6.24. בפגישה שהתקיימה במשרד התחבורה הנחתה שרת התחבורה והבטיחות בדרכים, תא"ל (במיל.) מירי רגב את מנכ"ל משרדה ואת הנהלת רש"ת להיערך לפתיחת הטרמינל, בין השאר בכל הקשור לכח אדם, ולהפעלתו המלאה של הטרמינל לקראת הקיץ.
על פי נתוני רש"ת, בחודשים האחרונים חלה עליה מתמדת בהיקף הנוסעים לחו"ל וכן נרשמת חזרה משמעותית לנתב"ג של חברות תעופה בינ"ל זרות. על פי הנתונים, במהלך חודשי הקיץ צפויות לפעול בנתב"ג למעלה מ-60 חברות תעופה בינ"ל שיטוסו ליתור מ-100 יעדים. מספר הנוסעים היומי בחודשי הקיץ צפוי לעמוד על כ-70,000 נוסעים, זאת לעומת כ-35,000 נוסעים כיום.
שרת התחבורה והבטיחות בדרכים תא"ל (במיל) מירי רגב ציינה כי: "עם תחילת המלחמה גוייסו למילואים קרוב ל-600 עובדי רש"ת, מתוכם מאות אנשי ביטחון. לאור הירידה החדה בהיקף הפעילות בנתב"ג, התקבלה החלטה לחסוך במשאבים ולרכז את כלל הפעילות התעופתית, הבינ"ל והפנים ארצית בטרמינל 3.
בעקבות פעילות מאומצת של משרד התחבורה יחד הנהלת רש"ת והנהלת נתב"ג, ולאור חזרה משמעותית של חברות תעופה בינ"ל לישראל, הנחיתי לפתוח מחדש את טרמינל 1. בקיץ הקרוב צפויים יותר ממליון נוסעים לחלוף בנתב"ג, ביניהם מילואימניקים רבים המעוניינים לצאת להתאווררות, שעתה יוכלו ליהנות מהשירות האיכותי והמהיר, בשני הטרמינלים של נתב"ג, כפי שהיה מקובל טרם המלחמה".
