מתחת לאף של אוגדת איו"ש: כלי רכב של פלסטינים שחולטו בידי הצבא במסגרת תיקי כספי טרור לצד "משטובות" נגנבו מבסיסי צה"ל באזור השומרון ונמכרו בחזרה לבעליהם המקוריים. המשטרה עצרה שני ישראלים תושבי השומרון בחשד למעורבות בפרשה אחד החשודים הוא גרר רכבים והשני משמש כפקח במועצה מקומית באזור השומרון (הלר)
למעלה מ-16 מיליון דולר: היהלומן הצליח להעלים הכנסות בסכומי עתק
יהלומן מהמרכז חשוד בהעלמת הכנסות תוך מכירה פיקטיבית של יהלומים בשווי של למעלה מ-16 מיליון דולר
יהלומן, תושב כפר שמריהו, הובא בפני בית משפט השלום בתל אביב בחשד להעלמת הכנסות בסכום של למעלה מ-16 מיליון דולר. החשוד שוחרר בתנאים מגבילים.
מבקשת המעצר עולה כי במסגרת חקירה שהתנהלה במשרד פקיד שומה חקירות תל אביב, אשר נפתחה בעקבות הליך שומתי במשרד פקיד שומה גוש דן, עלה החשד כי היהלומן העלים לכיסו יהלומים בשווי של למעלה מ-16 מיליון דולר בשנים 2016-2014, מחברת יהלומי ז.י.פ בע"מ שבבעלותו.
על פי החשד היהלומן עשה זאת באמצעות מכירה פיקטיבית של היהלומים, תוך שהוא מקזז באופן פיקטיבי את תמורתם לכאורה כנגד יתרות ספקים ותיקות שהיו קיימות בחברה באותם הסכומים, וזאת ללא דיווח וללא תשלום המס כנדרש. עוד עולה מהחקירה כי החשוד הכיר בספרי החברה וחברה נוספת שבבעלותו בהוצאות בגין משכורות פיקטיביות בסכום של למעלה מחצי מיליון שקלים משנת 2014 ואילך.
במסגרת החקירה נערכו חיפושים בביתו של החשוד ובמשרדי מיצגיו ומעורבים נוספים, ונתפסו מסמכים רבים. החשוד נחקר במשרדי היחידה ובנוסף אליו נחקרו מעורבים נוספים בתיק.
