איתי בלומנטל: פרסמתי הערב עם רועי קייס: האמריקנים בקשו מישראל להשעות את תקיפת מעבר אל-מצנע בגבול סוריה - לבנון, זמן קצר אחרי שדובר צה"ל בערבית אביחי אדרעי, הוציא אתמול התראת פינוי לפני תקיפה. בצה"ל אמרו שחיזבאללה עושה שימוש במעבר ובכביש M30 הסמוך לצרכים צבאיים, וכי צה"ל נערך לתקוף את המתחם, דרש מכל מי שנמצא במקום להתפנות. מסתבר שישראל קבלה מארה"ב בקשה להשעות את תקיפת המעבר, מטעמים "מדיניים", ולהשאיר את הטיפול בנושא לאנשי הביטחון הסורים שפועלים מטעם הנשיא אחמד א-שרע. לדברי גורם הבקיא בנושא, בממשל הסורי טענו בפי האמריקניים שהם פועלים נגד חיזבאללה, וכי בימים האחרונים סכלו נסיונות הברחת אמל"ח מסוריה ללבנון. בשלב זה, תקיפת המעבר טרם יצאה אל הפועל.
ארה"ב תקרא להפסקת אש במועצת הביטחון
ארה"ב תביא טיוטת קריאה להפסקת אש מיידית למשך שישה שבועות יחד עם שחרור חטופים למועצת הביטחון של האו"ם, האיחוד האירופי מפרסם קריאה דומה להפסקת הלחימה
ארה"ב, שמנעה שוב ושוב את הקריאות להפסקת אש שתביא לסיום המלחמה בעזה, תגיש הצעה הקוראת ל"הפסקת אש מיידית" יחד עם שחרור חטופים שבידי חמאס, כך דיווחה רויטרס.
ההחלטה האמריקנית, שתועלה להצבעה היום, "תתמוך באופן חד משמעי במאמצים דיפלומטיים מתמשכים שמטרתם להביא להפסקת אש מיידית בעזה כחלק מעסקת חטופים", כך אמר נייט אוונס, דובר שגרירת ארה"ב לינדה תומס-גרינפילד באו"ם בהצהרה.
"הצעד הוא הזדמנות למועצה לדבר בקול אחד כדי לתמוך בדיפלומטיה וללחוץ על חמאס לקבל את ההסכם שעל השולחן", הוסיף אוונס.
ההחלטה מסמנת הקשחה נוספת של עמדת וושינגטון כלפי ישראל במלחמה שנמשכת חמישה חודשים, ארה"ב נמנעה מהמילים "הפסקת אש" והטילה וטו על צעדים שכללו קריאות להפסקת אש מיידית.
במקביל, מנהיגי האיחוד האירופי קראו הלילה להפסקת אש הומניטרית מיידית בעזה שתוביל להפסקת אש.
27 מנהיגי האיחוד האירופי קראו גם ל"שחרור ללא תנאי של כל החטופים". המועצה האירופית גם "קוראת לממשלת ישראל לא לבצע מבצע קרקעי ברפיח".
