איתי בלומנטל: פרסמתי הערב עם רועי קייס: האמריקנים בקשו מישראל להשעות את תקיפת מעבר אל-מצנע בגבול סוריה - לבנון, זמן קצר אחרי שדובר צה"ל בערבית אביחי אדרעי, הוציא אתמול התראת פינוי לפני תקיפה. בצה"ל אמרו שחיזבאללה עושה שימוש במעבר ובכביש M30 הסמוך לצרכים צבאיים, וכי צה"ל נערך לתקוף את המתחם, דרש מכל מי שנמצא במקום להתפנות. מסתבר שישראל קבלה מארה"ב בקשה להשעות את תקיפת המעבר, מטעמים "מדיניים", ולהשאיר את הטיפול בנושא לאנשי הביטחון הסורים שפועלים מטעם הנשיא אחמד א-שרע. לדברי גורם הבקיא בנושא, בממשל הסורי טענו בפי האמריקניים שהם פועלים נגד חיזבאללה, וכי בימים האחרונים סכלו נסיונות הברחת אמל"ח מסוריה ללבנון. בשלב זה, תקיפת המעבר טרם יצאה אל הפועל.
מאבק בין המוסד לשב"כ: "מלחמת אגו בין הגופים"
במוסד הבחינו בבעיית איסוף מודיעיני ברצועה ורצו להשתתף באמצעות הפעלת סוכנים. בשב"כ התנגדו בתוקף והמוסד נאלץ לסגת מהרעיון. בכירים בגופי הביטחון: "מדובר היה במלחמת אגו בין הגופים"
לפני מספר שנים החליטו במוסד להצטרף לפעילות של שב"כ ואמ"ן בעזה, אלא שבשב"כ הטילו ווטו שאילץ את המוסד לסגת מהרעיון, כך דיווח עמרי מניב בחדשות 12.
על פי הדיווח, במוסד החליטו להפעיל סוכנים בתוך הרצועה, מודיעין אנושי באמצעות גיוס סוכנים, במוסד כבר הצליחו לגייס סוכן אחד שיפעל מטעמם בתוך שטח הרצועה. אלא, שבגופי המודיעין המקבילים, שב"כ ואמ"ן דרשו מהמוסד לבטל את הפרויקט בטענה שאין זה מתפקידו של המוסד לאסוף מודיעין בשטח עזה.
לטענת בכירים ששוחחו עם N12, מדובר היה ב"מלחמת אגו" בקהיליית המודיעין. מנגד, אחרים הסבירו שאם היה ניתן אישור למוסד, הדבר היה פוגע במאמץ המודיעיני.
הווטו הזה בא על רקע האירוע שהתרחש לפני 5 שנים. כוח של סיירת מטכ"ל נכנס לחאן יונס כדי להתקין אמצעי מעקב על רשת הקשר של חמאס. הכוח נחשף - והמשימה נכשלה. חמאס הבין כיצד אנחנו מאזינים לו ועל איזו רשת קשר.
מסתבר שבאמ"ן ובשב"כ התעלמו מממצאים חדים וברורים, חמאס החליף את אמצעי התקשורת שלו ואנחנו נשארנו מאחור.
בצה"ל, בשב"כ ובמוסד מסרו בתגובה לדיווח בחדשות 12: "כל הפעולות המבצעיות בארץ ובעולם מבוצעות מזה שנים בתיאום מלא בין שב"כ, צה"ל והמוסד".
