איתי בלומנטל: פרסמתי הערב עם רועי קייס: האמריקנים בקשו מישראל להשעות את תקיפת מעבר אל-מצנע בגבול סוריה - לבנון, זמן קצר אחרי שדובר צה"ל בערבית אביחי אדרעי, הוציא אתמול התראת פינוי לפני תקיפה. בצה"ל אמרו שחיזבאללה עושה שימוש במעבר ובכביש M30 הסמוך לצרכים צבאיים, וכי צה"ל נערך לתקוף את המתחם, דרש מכל מי שנמצא במקום להתפנות. מסתבר שישראל קבלה מארה"ב בקשה להשעות את תקיפת המעבר, מטעמים "מדיניים", ולהשאיר את הטיפול בנושא לאנשי הביטחון הסורים שפועלים מטעם הנשיא אחמד א-שרע. לדברי גורם הבקיא בנושא, בממשל הסורי טענו בפי האמריקניים שהם פועלים נגד חיזבאללה, וכי בימים האחרונים סכלו נסיונות הברחת אמל"ח מסוריה ללבנון. בשלב זה, תקיפת המעבר טרם יצאה אל הפועל.
מסמכי מודיעין רוסי חשפו כי מוסקבה עומדת מאחורי "תסמונת הוואנה"
בשנים האחרונות התלוננו אנשי צבא ודיפלומטים אמריקנים ברחבי העולם על רעש חזק באוזניים. ייתכן שזה מגיע משימוש בכלי נשק אנרגטיים על ידי רוסיה
תחקיר רשת 60 דקות, הדר שפיגל, וגופי תקשורת נוספים: ייתכן ש"תסמונת הוואנה" מקורה בשימוש בכלי נשק אנרגטיים מכוונים שמפעילה יחידה 29155 הידועה לשמצה של ה-GRU הרוסי - המודיעין של צבא רוסיה.
רקע: "תסמונת הוואנה" - בשנים האחרונות התלוננו אנשי צבא ודיפלומטים אמריקנים ברחבי העולם על רעש חזק באוזניים - ומי שנפגעו מהתסמונת דיווחו על כאבי ראש, סחרחורות, עייפות, בחילה, חרדה, קשיים קוגניטיביים, אובדן זיכרון ותופעות נוספות המתאימות לתיאור של זעזוע מוח, כך דיווח עמיחי שטיין בכאן חדשות.
כלי התקשורת השיגו מסמכי מודיעין רוסי, יומני נסיעות ומטא נתונים של שיחות, יחד עם עדות עדי ראייה המאתגרת את הערכת קהילת המודיעין האמריקאית משנת 2023 ש"מאוד לא סביר" שתסמונת הוואנה היא עבודתו של יריב זר
ע"פ התחקיר בכירים ביחידה 29155 של המודיעין של צבא רוסיה קיבלו פרסים וקידומים פוליטיים על עבודה הקשורה בפיתוח "נשק אקוסטי לא קטלני".
בנוסף לכך, אנשים הקשורים ליחידה 29155, שבד"כ נוסעים בסתר, מוקמו במקומות גיאוגרפיים רבים ברחבי העולם ממש לפני או בדיוק בזמן של תקריות סינדרום הוואנה חריגות שדווחו (או AHIs, השם הרשמי של ממשלת ארה"ב לתסמונת הוואנה).
