יובל שדה: תקציב 2026 שאושר כולל קיצוץ רוחבי של 5% בתקציב של כל משרדי הממשלה. חלק מהמשרדים קיבלו תוספת ולכן לא יסבלו מהקיצוץ. המשרדים שקיבלו תוספת תקציבית כוללים את המשרד לביטחון לאומי, משרד השיכון ומשרד הפנים. תקציב מנהלת תקומה הוחרג מהקיצוץ
סערת בג"ץ הגיוס: מפגינים חוסמים את כביש 4
המפגינים חוסמים את הציר הראשי מחאה על החלטת בג"ץ | המפגינים מחזיקים שלטים עליהם נכתב "נמות ולא נתגייס" ו"לכלא ולא לצבא"
עשרות מפגינים, חרדים קיצוניים, חוסמים בשעה זו (שני) את כביש 4 סמוך לבני ברק, כמחאה על החלטת בג"ץ להוציא צו ביניים שהפסיק את תקצוב הישיבות ועל רקע פקיעתה הלילה של החלטת הממשלה שקבעה שאין לאכוף את חוק שירות הביטחון על תלמידי השיבות.
כוחות משטרה מתעמתים המפגינים ומנסים לפתוח לתנועה את הכביש, שנחשב לאחד הצירים המרכזיים בישראל בשעות אלו.
המפגינים, המשתייכים לקהילתו של הרב צבי פרידמן אשר פרשה מ'הפלג הירושלמי', מחזיקים שלטים עליהם נכתב "נמות ולא נתגייס" ו"לכלא ולא לצבא".
