יובל שדה: בהמשך לפרסום ב-N12 כי הרמטכ"ל דרש העברה מיידית של עשרות מיליארדי שקלים לתקציב הביטחון, ונענה ע"י השר סמוטריץ' ש"ממתינים להנחיה מראש הממשלה כדי להתקדם" יו"ר ישר גדי איזנקוט מסר: "שר האוצר משקר. אחרי מחדל 7 באוקטובר, היינו מצפים שהממשלה תלמד לפחות לקח אחד: על צורכי הביטחון של ישראל לא מתמקחים ולא מורחים זמן. אבל שוב, שיקולים פוליטיים גוברים על האחריות הלאומית"
3 חברות תעופה מובילות חוזרות לישראל
שלוש מחברות התעופה המובילות בעולם חזרו להוציא טיסות מנתב"ג ולנתב"ג. מדובר בחברות הריטיש אירוויז, איבריה אקספרס וחברת KLM
אחרי שהפסיקו את טיסותיהן מישראל ולישראל - שלוש חברות תעופה משמעותיות יחזרו להפעיל טיסות מנתב"ג.
לפי "כאן 11", בריטיש אירוויז תפעיל טיסות בין נתב"ג ללונדון, איבריה אקספרס תפעיל טיסות מישראל למדריד וחברת KLM מישראל לאמסטרדם.
עם חזרתן של השלוש גדל מספר חברות התעופה שמפעילות טיסות לישראל לכ-50, כמחצית ממספרן לפני פרוץ המלחמה.
בשבוע שעבר רשות שדות התעופה הודיעה כי טרמינל 1 ייפתח מחדש ב-1 ביוני באופן סופי. המהלך צפוי להחזיר חברות תעופה שעדיין לא שבו לטוס מישראל ואליה בעקבות מלחמת חרבות ברזל.
