איתי בלומנטל: פרסמתי הערב עם רועי קייס: האמריקנים בקשו מישראל להשעות את תקיפת מעבר אל-מצנע בגבול סוריה - לבנון, זמן קצר אחרי שדובר צה"ל בערבית אביחי אדרעי, הוציא אתמול התראת פינוי לפני תקיפה. בצה"ל אמרו שחיזבאללה עושה שימוש במעבר ובכביש M30 הסמוך לצרכים צבאיים, וכי צה"ל נערך לתקוף את המתחם, דרש מכל מי שנמצא במקום להתפנות. מסתבר שישראל קבלה מארה"ב בקשה להשעות את תקיפת המעבר, מטעמים "מדיניים", ולהשאיר את הטיפול בנושא לאנשי הביטחון הסורים שפועלים מטעם הנשיא אחמד א-שרע. לדברי גורם הבקיא בנושא, בממשל הסורי טענו בפי האמריקניים שהם פועלים נגד חיזבאללה, וכי בימים האחרונים סכלו נסיונות הברחת אמל"ח מסוריה ללבנון. בשלב זה, תקיפת המעבר טרם יצאה אל הפועל.
טראמפ שוחח עם יורש העצר הסעודי
לא ברור על מה הנשיא לשעבר דן עם הנסיך מוחמד בן סלמאן, אבל הדיווח על השיחה הגיע תוך כדי משא ומתן של ממשל ביידן עם הסעודים על תוכנית שלום במזרח התיכון
הנשיא לשעבר דונלד טראמפ שוחח לאחרונה עם שליט סעודיה בפועל, הנסיך מוחמד בן סלמאן, זאת השיחה הראשונה שלהם שנחשפה מאז טראמפ עזב את תפקידו בינואר 2021, כך על פי שני מקורות ששוחחו עם ה'ניו יורק טיימס'.
לא ברור במה דנו השניים והאם זו הייתה השיחה היחידה שלהם מאז עזיבתו של טראמפ את הבית הלבן. לא נציגיו של טראמפ ולא גורם רשמי בממשלת סעודיה הגיבו לבקשות להגיב.
הדיווח על השיחה שלהם מגיע בזמן שממשל ביידן עסוק במשא ומתן עם הסעודים במטרה לכונן שלום במזרח התיכון, תוך בנייה על קשרים דיפלומטיים בין ישראל למספר מדינות ערביות שנרקמו בממשל טראמפ.
אם הנשיא ביידן יצליח להשיג מגה-דיל משולש - שיכלול ככל הנראה הסכם שלום סעודי-ישראלי, מחויבות ישראלית לפתרון שתי מדינות, אמנת הגנה של ארה"ב-סעודיה והבנות בין ארה"ב לסעודיה על תוכנית גרעין אזרחית בסעודיה. - הוא יזדקק לתמיכה של שני שלישים מהסנטורים כדי לאשרר את האמנה בין ארה"ב לסעודיה. טראמפ, בתור המועמד הרפובליקני עשוי לחסום כל הסכם כדי לא לתת לממשל ביידן הישגים חסרי תקדים.
יורש העצר הסעודי הוא לא המנהיג הזר היחיד איתו טראמפ שוחח לאחרונה. בחודש שעבר הוא אירח את ראש ממשלת הונגריה ויקטור אורבן באחוזתו בפלורידה, הפגישה השנייה שקיימו בשנתיים האחרונות. אדם המקורב טראמפ אמר שאורבן ביקש את הפגישה.
