איתי בלומנטל: פרסמתי הערב עם רועי קייס: האמריקנים בקשו מישראל להשעות את תקיפת מעבר אל-מצנע בגבול סוריה - לבנון, זמן קצר אחרי שדובר צה"ל בערבית אביחי אדרעי, הוציא אתמול התראת פינוי לפני תקיפה. בצה"ל אמרו שחיזבאללה עושה שימוש במעבר ובכביש M30 הסמוך לצרכים צבאיים, וכי צה"ל נערך לתקוף את המתחם, דרש מכל מי שנמצא במקום להתפנות. מסתבר שישראל קבלה מארה"ב בקשה להשעות את תקיפת המעבר, מטעמים "מדיניים", ולהשאיר את הטיפול בנושא לאנשי הביטחון הסורים שפועלים מטעם הנשיא אחמד א-שרע. לדברי גורם הבקיא בנושא, בממשל הסורי טענו בפי האמריקניים שהם פועלים נגד חיזבאללה, וכי בימים האחרונים סכלו נסיונות הברחת אמל"ח מסוריה ללבנון. בשלב זה, תקיפת המעבר טרם יצאה אל הפועל.
יותר מ-400 שוטרים נחקרים בגרמניה בשל דעות ימין קיצוני
מאות שוטרים גרמנים נחקרים בשל קשרים עם אידיאולוגיה ימנית קיצונית או קונספירטיבית. "אנחנו חיים בזמנים שבהם ימניים קיצוניים מנסים בכוונה לערער את היציבות במשטרה"
יותר מ-400 שוטרים נמצאים תחת חקירה לגבי עמדות קיצוניות כולל תיאוריות קונספירציה במשטרת גרמניה.
המספר הסופי צפוי להיות גבוה משמעותית, כאשר ארבע מתוך 16 מדינות בגרמניה אינן מספקות נתונים עדכניים, כך דיווח מגזין החדשות הגרמני שטרן.
נציב המשטרה של הפרלמנט הגרמני, אולי גרוטש, אמר שנוכחותם של אנשים כאלה מהווה איום עצום. מתכנני הפיכה להפלת ממשלת גרמניה בתנועת רייכסבורגר, ניסו לגייס שוטרים לשורותיהם.
"אנחנו חיים בזמנים שבהם ימניים קיצוניים מנסים בכוונה לערער את היציבות במשטרה", צוטט גרוטש במגזין.
שר הפנים של נורדריין-וסטפאליה הרברט ראול אמר לשטרן שאנשים כאלה אינם רצויים במשטרה. "שוטרים שאינם עומדים על בסיס החוקה, אלא עם דעות קיצוניות, מהווים סכנה גדולה לדמוקרטיה ולשלטון החוק", אמר ראול.
מדינות ברלין, מקלנבורג-מערב פומרניה, ברמן ותורינגיה לא סיפקו נתונים עדכניים לגבי החקירות.
הפעילות הקיצונית כללה השתתפות באירועי ימין קיצוני והשתתפות בקבוצות צ'אט קיצוניות, וכן קשרים עם מפלגות וארגונים קיצוניים.
