איתי בלומנטל: פרסמתי הערב עם רועי קייס: האמריקנים בקשו מישראל להשעות את תקיפת מעבר אל-מצנע בגבול סוריה - לבנון, זמן קצר אחרי שדובר צה"ל בערבית אביחי אדרעי, הוציא אתמול התראת פינוי לפני תקיפה. בצה"ל אמרו שחיזבאללה עושה שימוש במעבר ובכביש M30 הסמוך לצרכים צבאיים, וכי צה"ל נערך לתקוף את המתחם, דרש מכל מי שנמצא במקום להתפנות. מסתבר שישראל קבלה מארה"ב בקשה להשעות את תקיפת המעבר, מטעמים "מדיניים", ולהשאיר את הטיפול בנושא לאנשי הביטחון הסורים שפועלים מטעם הנשיא אחמד א-שרע. לדברי גורם הבקיא בנושא, בממשל הסורי טענו בפי האמריקניים שהם פועלים נגד חיזבאללה, וכי בימים האחרונים סכלו נסיונות הברחת אמל"ח מסוריה ללבנון. בשלב זה, תקיפת המעבר טרם יצאה אל הפועל.
צפו בתיעוד: פריצה לשרתי משרד המשפטים
קבוצת ההאקרים "אנונימוס למען צדק" טענה כי פרצה לשרתי משרד המשפטים ומחקה כ-300 ג'יגה-בייט
משרד המשפטים אישר היום כי חווה פריצה לשרתיו. זאת, לאחר שקבוצת ההאקרים "אנונימוס למען צדק" טענה אתמול כי פרצה לשרתים ומחקה מהם כ-300 ג'יגה-בייט של מידע, כולל מסמכים רשמיים, פרטיהם של עובדים במשרד ומספרי טלפון, כך דווח בכאן חדשות.
תיעוד הפריצה למשרד המשפטים צילום: רשתות חברתיות
ממשרד המשפטים נמסר: "בהמשך לפרסום על אודות אירוע סייבר במשרד המשפטים, נעדכן כי המשרד נערך מבעוד מועד לתרחישים מסוג זה והנושא דווח מיידית לרשויות הרלוונטיות, לרבות הרשות להגנת הפרטיות ומערך הסייבר הלאומי, מאז שעות הבוקר וגם בשעות אלה, גורמי המקצוע במשרד וגורמים נוספים בודקים את האירוע ומשמעותיו".
עוד נמסר כי "נכון לעכשיו היקף החומרים עדיין בבחינה, ויידרש זמן לבחון את תוכן והיקף החומרים שדלפו ומקורם. יש לציין כי לאחר בדיקה, אין פגיעה בשירותי המשרד".
האירוע מתרחש ברקע החשש מנקמה איראנית על חיסול בכירי משמרות המהפכה בדמשק בתקיפה שיוחסה לישראל.
