איתי בלומנטל: פרסמתי הערב עם רועי קייס: האמריקנים בקשו מישראל להשעות את תקיפת מעבר אל-מצנע בגבול סוריה - לבנון, זמן קצר אחרי שדובר צה"ל בערבית אביחי אדרעי, הוציא אתמול התראת פינוי לפני תקיפה. בצה"ל אמרו שחיזבאללה עושה שימוש במעבר ובכביש M30 הסמוך לצרכים צבאיים, וכי צה"ל נערך לתקוף את המתחם, דרש מכל מי שנמצא במקום להתפנות. מסתבר שישראל קבלה מארה"ב בקשה להשעות את תקיפת המעבר, מטעמים "מדיניים", ולהשאיר את הטיפול בנושא לאנשי הביטחון הסורים שפועלים מטעם הנשיא אחמד א-שרע. לדברי גורם הבקיא בנושא, בממשל הסורי טענו בפי האמריקניים שהם פועלים נגד חיזבאללה, וכי בימים האחרונים סכלו נסיונות הברחת אמל"ח מסוריה ללבנון. בשלב זה, תקיפת המעבר טרם יצאה אל הפועל.
התנאים להפסקת אש. שחרור 100 מחבלים עם מאסר עולם
ערוץ אל-ג'זירה מדווח הערב עוד פרטים על ההצעה החדשה לעסקה שעלתה במשא ומתן בקהיר. ישראל תשחרר בשלב הראשון של העסקה 900 מחבלים, בהם 100 שנידונו למאסרי עולם
המתווכים בין ישראל לחמאס הציגו הצעות חדשות בסבב המשא ומתן האחרון בקהיר להפסקת אש בשלושה שלבים.
החזרת אזרחים עקורים "לא חמושים" לצפון רצועת עזה, מבלי לציין את מספרם.
בנוסף ישראל תפתח את הרחובות אל-ראשיד וסלאח א-דין והצבת כוחות צה"ל במרחק של 500 מטרים מהם.
הכנסת 500 משאיות סיוע מדי יום לרצועת עזה, כולל לצפון עזה היום נכנסים 300 משאיות.
בשלב הראשון ישראל תשחרר 900 אסירים פלסטינים, מתוכם 100 עם מאסרי עולם.
ההצעה לא כללה את מספר המחבלים הפלסטינים שישוחררו בשלב השני או נושא נסיגת צה"ל, רוב הכוחות יצאו מהרצועה ממילא ונותרה חטיבה אחת.
השלב השלישי יכלול שחרור של כל החטופים הישראלים והשלמת המו"מ לחזרה לשקט הדדי.
עוד דווח, כי ההצעות הוצגו לחמאס בקהיר, בישראל ממתינים לתגובת סינוואר, יקח מספר ימים עד לקבלת התגובה.
בתוך מתאם השבויים והנעדרים תא"ל (במיל') גל הירש נפגש הערב (ב') עם מקבילו האמריקאי - השליח הנשיאותי המיוחד לענייני בני ערובה רוג׳ר קרסטנס, עם סגנו השליח המיוחד סטיבן גילן ועם צוותם, במטה החטופים בתל אביב.
בפגישה נדונו המאמצים להשבתם של החטופים והסיוע האמריקאי להשגת מטרה זו. גל הירש הודה למקבילו על שיתוף הפעולה ועל המחויבות האמריקאית למאמץ השבת החטופים.
בהמשך הערב צפוי הירש להיפגש גם עם מתאם השבויים והנעדרים הבריטי סר צ'רלס היי ועם צוות השבויים הגרמני, ומחר יגיע ארצה מתאם השבויים והנעדרים מטעם ממשלת אוסטריה פיטר טיפנטאל.
