איתי בלומנטל: פרסמתי הערב עם רועי קייס: האמריקנים בקשו מישראל להשעות את תקיפת מעבר אל-מצנע בגבול סוריה - לבנון, זמן קצר אחרי שדובר צה"ל בערבית אביחי אדרעי, הוציא אתמול התראת פינוי לפני תקיפה. בצה"ל אמרו שחיזבאללה עושה שימוש במעבר ובכביש M30 הסמוך לצרכים צבאיים, וכי צה"ל נערך לתקוף את המתחם, דרש מכל מי שנמצא במקום להתפנות. מסתבר שישראל קבלה מארה"ב בקשה להשעות את תקיפת המעבר, מטעמים "מדיניים", ולהשאיר את הטיפול בנושא לאנשי הביטחון הסורים שפועלים מטעם הנשיא אחמד א-שרע. לדברי גורם הבקיא בנושא, בממשל הסורי טענו בפי האמריקניים שהם פועלים נגד חיזבאללה, וכי בימים האחרונים סכלו נסיונות הברחת אמל"ח מסוריה ללבנון. בשלב זה, תקיפת המעבר טרם יצאה אל הפועל.
ראש ממשלת אירלנד "שכח" להזכיר את 133 החטופים
ראש הממשלה האירי מצטרף לשר החוץ האירי אשר מתכוון להעניק פרסים לטרור בדמות חוות דעת משפטית לצד דרום אפריקה, הזרוע המשפטית של ארגון הטרור חמאס
ראש ממשלת אירלנד הנכנס סיימון האריס בחר להתייחס בנאומו הראשון בתפקיד למלחמה בעזה אבל "שכח" להזכיר את 133 החטופים הישראלים שנמקים כבר חצי שנה במנהרות חמאס.
ממשרד החוץ נמסר: "ראש הממשלה מצטרף לשר החוץ האירי מרטין אשר מתכוון להעניק פרסים נוספים לטרור בדמות חוות דעת משפטית לצד דרום אפריקה, הזרוע המשפטית של ארגון הטרור חמאס, ואפשרות להכרה במדינה פלסטינית בהמשך הדרך".
עוד נמסר: "גם אחרי הטבח הגדול ביותר של יהודים מאז השואה, וגם אחרי פשעי המלחמה, הפשעים נגד האנושות ופשעים נוראיים שביצעו ומבצעים מחבלי החמאס כנגד ישראליות וישראלים, יש באירלנד מי שמתעקש להיות בצד הלא נכון של ההיסטוריה".
לסיום נמסר: "מדינת ישראל תמשיך להגן על אזרחיה, על פי הדין הבינ״ל, ותמשיך לפעול כדי להחזיר את 133 החטופות והחטופים הביתה ולמוטט את ארגון הטרור חמאס, על מנת שה-7 באוקטובר לא יחזור שוב".
