אבו עלי אקספרס: שר החוץ האמריקאי מרקו רוביו בקולו : ישראל תוכל לפעול בלבנון כמו שהיא פועלת עכשיו גם במסגרת ההסכם המתגבש עם איראן עיתונאי שואל את רוביו (המבקר כעת בהודו) : האם ישראל לא תתקוף בלבנון כחלק מההסכם עם איראן? רוביו עונה: לישראל יש תמיד את הזכות להגן על עצמה. כך כל מדינה בעולם. אם חזבאללה ישגר לעברה טילים לישראל יש זכות מלאה להגיב ולמנוע מזה לקרות. זה מובן כעת, במהלך הפסקת האש הנוכחית וזה יהיה מובן גם מעבר לכך.
ארה"ב התלוננה שישראל לא עדכנה על התקיפה בסוריה
שר ההגנה לויד אוסטין התלונן אצל השר גלנט כי ישראל לא עדכנה את ארה"ב על תקיפה בסוריה נגד בכירים איראניים
בכירים בפנטגון היו מתוסכלים מכך שישראל לא הודיעה לארה"ב לפני שביצעה את התקיפה בקונסוליה האיראנית בסוריה החודש, ארה"ב חוששת כי התקיפה מגדילה את הסיכונים לכוחות האמריקאים במזרח התיכון, כך אמרו גורמים אמריקאים ל'וושינגטון פוסט'.
איראן נשבעה תגמול על התקיפה ב-1 באפריל על בניין סמוך לשגרירותה בבירת סוריה, דמשק, שבה חוסלו שני מפקדים בכירים מחיל משמרות המהפכה, להם היסטוריה ארוכה של תמיכה בהתקפות נגד ישראל וארצות הברית.
העיתון דיווח כי פקידים אמריקאים וישראלים מתאמים באופן הדוק כיצד להגיב למתקפת נגד איראנית.
שלושה מקורות אמריקאים אמרו ששר ההגנה לויד אוסטין ובכירים אחרים בפנטגון מאמינים שישראל הייתה צריכה להודיע להם מבעוד מועד בגלל השלכות התקיפה על חיילי ארה"ב והאינטרסים באזור. ידיעה מראש הייתה מאפשרת לפנטגון להגביר את ההגנה על אנשי ארה"ב ולמקם מיירטים, לרבות ספינות מלחמה עם מערכות הגנה מפני טילים על הסיפון, לסייע בהגנה הן על ישראל והן על חיילי ארה"ב מפני תגובה איראנית אפשרית.
אוסטין התלונן ישירות על כך לשר הביטחון יואב גלנט, במהלך שיחה ב-3 באפריל.
