מיכאל שמש: דרישת דרעי וה״בריחה״ של ח״כי הליכוד והקואליציה מהדיונים בוועדת החוץ והביטחון: אריה דרעי דורש נוכחות משמעותית של חברי הקואליציה וח״כי הליכוד בוועדת החוץ והביטחון. לטענתו, נוכחות כזו תחזק את התמיכה הקואליציונית בחוק ותבלום את הלחץ המופעל על יו״ר הוועדה ועל הייעוץ המשפטי לשנות את נוסח החוק. גורם בוועדה: ח״כי הקואליציה מפקירים את הדיון בוועדה משום שאינם רוצים ״להתלכלך״. לדברי אותו גורם, רוב חברי הקואליציה שאינם חרדים מעדיפים להיעדר מהדיונים.
המסר של פוטין לישראל: "להגיב בצורה דיפלומטית"
היועץ לבטחון לאומי הרוסי שוחח עם מקבילו הישראלי והעביר דרכו מסר לאחר המתקפה האיראנית: "מן הראוי לפעול במישור הדיפלומטי בעקבות התקיפה האיראנית על מנת שלא להיגרר להסלמה"
לפני יומיים קיים היועץ לביטחון לאומי של הנשיא פוטין פטרושב שיחה עם מקבילו הישראלי צחי הנגבי. השיחה התקוימה ביוזמה רוסית, ובשל המתקפה האיראנית על ישראל, כך דווח עמיחי שטיין ב"כאן רשת ב'".
בשיחה, פטרושב העביר מסר להנגבי מהנשיא פוטין: "המסר של הנשיא הוא שמן הראוי לפעול במישור הדיפלומטי בעקבות התקיפה האיראנית על מנת שלא להיגרר להסלמה".
היועץ לביטחון לאומי הנגבי הבהיר למקבילו את חומרת התוקפנות של איראן ואת "החובה של כל העולם לגנותה".
בכיר בקרמלין אמר ל"כאן חדשות" לאחר שנשאל האם זכותה של ישראל לתקוף: "אנו קוראים לכל מדינות האזור לנהוג באיפוק סביר במצב קשה זה".
