גילי כהן: דיווחתי במהדורת כאן חדשות: הערב מכונס הקבינט לדיון בצל התנגדות חלק ניכר מהשרים לעקרונות הפסקת האש. השרים אמורים לקבל עדכון בנוגע לפרטים עצמם, שחלקם לא ברורים עד הסוף, כמו למשל מי ואיך יפקחו על הפעילות של צבא לבנון באותם אזורי פיילוט, כדי לוודא שבאמת אין שם פעילות של חיזבאללה? בכיר ישראלי אומר: יש פה הזדמנות ללבנון - לפרק את חיזבאללה ולמנוע ממנו להרוס את המדינה. אם ההסכם לא יתממש, בארה"ב מבינים את העמדה שלנו ואת המחויבות לספק הגנה לתושבים
ארה"ב תטיל הגבלות על השר האיראני בניו יורק
ארה"ב תגביל את תנועותיו של שר החוץ האיראני בזמן שהותו בניו יורק. נסיעתו של השר אמיר-עבדולהיאן והמשלחת האיראנית מוגבלות לשבעה בלוקים בניו יורק
ארה"ב תגביל את תנועותיו של שר החוץ האיראני חוסיין אמיר-עבדולהיאן והמשלחת שלו בזמן שהם יהיו בניו יורק השבוע, כך אמר מקור ל-CNN.
דובר מחלקת המדינה מת'יו מילר ציין מוקדם יותר כי ארה"ב תטיל הגבלות נסיעה נוספות על השר, שישהה בניו יורק לפגישה באו"ם.
על פי הדיווח, נסיעותיהם של אמיר-עבדולהיאן והמשלחת האיראנית מוגבלות לשבעה בלוקים מצפון לדרום ובלוק אחד מערבה המקיפים את מטה האו"ם במנהטן, הנציגות האיראנית לאו"ם, ומקום מגוריו של נציגם הקבוע באו"ם.
בנוסף המשלחת האיראנית תוכל להיות בששת הבלוקים המקיפים את קווינסבורו פלאזה בלונג איילנד סיטי, וגישה לנמל התעופה הבינלאומי ג'ון קנדי באמצעות נתיב נסיעה ספציפי.
