אסף רוזנצוייג: ממשל טראמפ פרסם את מסמך אסטרטגיית הביטחון הלאומי השנתי שלו. בין השאר קובע המסמך כי המזרח התיכון כבר אינו מהווה את ליבת אסטרטגיית הביטחון של ארה"ב, בין השאר בשל הדומיננטיות האנרגטית של ארה"ב והתקדמות תהליך השלום באזור
גורם ישראלי: "יש רצון משמעותי לקדם עסקת חטופים"
משלחת מטעם מצרים הגיעה לישראל על מנת לדון בפרטי עסקת חטופים חדשה. גורם ישראלי: "ישראל גילתה גמישות בכל הפרמטרים". סמוטריץ: "אין מנדט לראש הממשלה"
משלחת מטעם מצרים הגיעה בצוהריים (שישי) לישראל על מנת לדון בפרטי עסקת חטופים חדשה.
גורם ישראלי בכיר המעורה בפרטי המו"מ מסר כי השיחות התנהלו ברוח טובה ושיש רצון משמעותי של המצרים לקדם עסקת חטופים הומניטרית.
לדברי הבכיר, ישראל גילתה גמישות כמעט בכל הפרמטרים לרבות החזרת עזתים לצפון הרצועה.
במקביל, ישראל הבהירה בצורה ברורה שהיא נערכת לפעולה ברפיח כולל גיוסי מילואים, זה עניין של ימים מבחינת ישראל. ישראל לא תאפשר גרירת רגליים של חמאס (אלא אם תהיה עסקה).
הבכיר הבהיר: "לא נאפשר לחמאס מהלך של הונאה או גרירת רגליים - עם זאת ישראל מושיטה יד לעסקה עם התגמשות משמעותית לרבות פשרות מרחיקות לכת".
כמו כן, ישראל גם הדגישה שהמו״מ ייפתח כאשר הדרישה היא לשחרר 33 חטופים ולא 20.
יו"ר הציונות הדתית שר האוצר בצלאל סמוטריץ׳ הגיב על הדיווח: "העסקה המצרית" מהווה כניעה ישראלית מסוכנת וניצחון נורא לחמאס. הכנף השמאלית בממשלה שדוחפת אליו מבקשת לעצור את המלחמה באמצעה ובטרם הושגה מטרתה להשמיד את חמאס, ולחזור לימי ה"הסדרים המדיניים" הרי האסון שבסופם הקמת מדינת טרור פלשתינית ביהודה, שומרון ועזה שתסכן את קיומה של ישראל. אדוני ראש הממשלה, שיהיה הכי ברור בעולם - אין לך מנדט לזה! כתב כניעה לנאצים לא מופיע בקווי היסוד של הממשלה שלנו".
