מתחת לאף של אוגדת איו"ש: כלי רכב של פלסטינים שחולטו בידי הצבא במסגרת תיקי כספי טרור לצד "משטובות" נגנבו מבסיסי צה"ל באזור השומרון ונמכרו בחזרה לבעליהם המקוריים. המשטרה עצרה שני ישראלים תושבי השומרון בחשד למעורבות בפרשה אחד החשודים הוא גרר רכבים והשני משמש כפקח במועצה מקומית באזור השומרון (הלר)
ארה"ב השמידה כלי שיט של החות'ים בים האדום
פיקוד המרכז של צבא ארה"ב הודיע כי כוחותיו "השמידו כלי שיט בלתי מאויש באזור שנשלט על ידי החות'ים"
פיקוד המרכז של צבא ארה"ב (CENTCOM) הודיע כי כוחותיו "התמודדו בהצלחה עם איום במרחב הים האדום".
בהודעת הפיקוד נכתב כי "הכוחות השמידו כלי שיט בלתי מאויש באזור שנשלט על ידי החות'ים, שליחי איראן בתימן. כלי השיט היווה איום מיידי לארה"ב, לכוחות הקואליציה ולספינות מסחריות באזור. הפעולות ננקטו כדי להגן על חופש הניווט ולהפוך את המרחב הימי הבינלאומי לאזור בטוח".
מוקדם יותר השבוע חברת האבטחה הימית הבריטית אמבריי דיווחה כי ספינת מכולות הנושאת את דגל מלטה הותקפה בשלושה טילים ששיגרו החות'ים בזמן שהייתה בדרכה מג'יבוטי לנמל ג'דה.
לפי הערכות התקיפה בוצעה משום שברישומי החברה המפעילה אותה מופיע קשר עסקי עם ישראל.
