נציגת האיחוד לענייני חוץ ומדיניות ביטחון קאיה קאלאס: "תוכנית השלום של עזה, אם תתממש, תהיה צעד בונה. יהיה מאתגר לוודא שחמאס עומד עומד בהתחייבות. ישראל בסופו של דבר תצטרך לסגת מעזה"
בשבוע שעבר: נתניהו הציע לפעול ברפיח - ונבלם ע"י קבינט המלחמה
נתניהו הפציר בדיון שנערך ביום חמישי האחרון בקבינט המלחמה להתחיל בהקדם את הפעולה הצבאית ברפיח. כל הנוכחים בדיון, בהם שרי קבינט המלחמה ואנשי המקצוע, התנגדו להצעת נתניהו והיא לא התקבלה
ראש הממשלה, בנימין נתניהו, הפציר בדיון שנערך ביום חמישי האחרון בקבינט המלחמה להתחיל בהקדם את הפעולה הצבאית ברפיח, ולערוך צעדי הכנה לקראתה בעיר, כך דווח ב'הארץ'.
עם זאת, כל הנוכחים בדיון, בהם שרי קבינט המלחמה ואנשי המקצוע, התנגדו להצעת נתניהו והיא לא התקבלה.
הסיבה להתנגדות היא הערכה שחמאס קרוב להסכים לשחרור החטופים ולהפסקת אש, וכי החלטה כזאת תסכל את העסקה.
כשנשאל כל אחד מהנוכחים לדעתו, חלק הסבירו שפעולה כזאת תגרום להפסקת המו"מ עם חמאס, וחלק הסבירו שאין לקבל החלטה כזאת ללא תוכנית עתידית לרצועת עזה או בשל ההתנגדות של ארה"ב לפעולה ברפיח.
