מתחת לאף של אוגדת איו"ש: כלי רכב של פלסטינים שחולטו בידי הצבא במסגרת תיקי כספי טרור לצד "משטובות" נגנבו מבסיסי צה"ל באזור השומרון ונמכרו בחזרה לבעליהם המקוריים. המשטרה עצרה שני ישראלים תושבי השומרון בחשד למעורבות בפרשה אחד החשודים הוא גרר רכבים והשני משמש כפקח במועצה מקומית באזור השומרון (הלר)
השר הספרדי לחברות שפועלות בישראל: "תדאגו לא לתרום לרצח בפלסטין"
השר לזכויות חברתיות בספרד פבלו בוסטינדוי אמר כי "אף שחקן כלכלי לא צריך לתרום להפרת זכויות האוכלוסייה הפלסטינית". בשגרירות ישראל תקפו: "האשמות שווא שהפיצו כמה שרים מהווים עידוד לחמאס"
השר לזכויות חברתיות בממשלת ספרד פבלו בוסטינדוי קרא לחברות ספרדיות שפועלות בישראל "לא לתרום לרצח או הפרת זכויות אדם בפלסטין", כך דווח ב"ווינט".
בפוסט שכתב ברשתות החברתיות הוסיף: "אף שחקן כלכלי לא צריך לתרום להפרת זכויות האדם של האוכלוסייה הפלסטינית". השר הוסיף כי "החברות חייבות ליידע את הממשלה על הסיכונים של הפרת זכויות אדם בפלסטין".
שר החוץ של ספרד הסתייג מהדברים ואמר ש"ישראל היא מדינה ידידה של ספרד".
שגרירות ישראל במדריד פרסמה הודעה בעקבות הדברים: "השימוש במונח 'רצח עם' והאשמות שווא שהפיצו כמה שרים מהווים עידוד לחמאס ולמי שקורא להשמדת ישראל, והשימוש במונח 'רצח עם' הוא הסתה ברור לשנאה ולאנטישמיות".
