מתכון לשיפודי ירקות עסיסיים על האש

מחפשים מה להוסיף לצד הבשרים על האש? קבלו מתכון קל ומהיר לשיפודי ירקות טעימים ועסיסיים שתמיד תוכלו לשדרג ולהוסיף להם קוביות פרגית / חזה עוף / שווארמה

חני לוין | מתכונים 13.5.2024 | 22:07

שיפודי ירקות | צילום: אפרת סיאצ'י

מתכון לשיפודי ירקות עסיסיים על האש / אפרת סיאצ'י

המצרכים לשיפודי ירקות עסיסיים על האש:

  • גמבה
  • בטטה קלופה
  • פלפל ירוק
  • גזר קלוף
  • קישוא קלוף
  • תפו”א קלוף
  • בצל
  • חציל
  • עגבנייה

לתיבול:

  • 4 כפות שמן זית
  • 2 כפות סילאן
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס גס.

אופן הכנה לשיפודי ירקות עסיסיים על האש:

  1. את הירקות שוטפים וחותכים לקוביות / עיגולים ומניחים בקערה יחד עם התיבול
  2. מערבבים הייטב כך שכל הירקות יקבלו מהתיבול ומתחילים לשפד
  3. לוקחים שיפוד ומניחים מכל ירק לפי הסדר כך שייווצר לכם שיפוד ססגוני
  4. צולים את השיפודים על המנגל משני הצדדים עד שתפוחי האדמה והבטטה מתרככים
  5. להכנה בבית: מטגנים את השיפודים במחבת פסים משני הצדדים או צולים בתנור שחומם מראש על200 מעלות במשך כ-20 דקות עד לריכוך והזהבה
  6. מגישים לצד בשרים אהובים ומתענגים

טיפ: ניתן לשדרג את השיפודים ולצרף להם קוביות חזה עוף / שווארמה / פרגיות – משדרג מאוד את השיפודים והטעם

טיפ 2: ניתן לתבל גם בתערובת תיבול על האש עם מעט שמן, מלח ופלפל שחור

בהצלחה רבה ובתאבון

מאת: אפרת סיאצ'י - מתכונים בעשר דקות

בחדרי חרדים

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום