אמיר אטינגר: אפשר להעריך שכמו בפעם הקודמת - בסמוך להגעת הכטב"מים יתזמנו גם טילים בליסטיים כדי להקשות על מערכת ההגנה שלנו.
בית הנבחרים האמריקני אישר חוק שימנע מביידן לעצור משלוחי נשק לישראל
בית הנבחרים בארה"ב אישר חוק שנועד למנוע מביידן לעצור משלוחי נשק לישראל, זאת ברקע האיומים האחרונים מצד הממשל. החוק אושר ברוב של 224 קולות

בית הנבחרים של ארצות הברית העביר אתמול הצעת חוק שתגביל את הנשיא ג'ו ביידן מלמנוע משלוחי נשק לישראל. הצעד, שקיבל ביקורת מצד הבית הלבן והמפלגה הדמוקרטית, קיבל בכל זאת את תמיכתם של 16 צירי אופוזיציה, ואושר עם 224 קולות בעד ו-187 נגד.
טיוטת החוק דורשת "מסירה מהירה" של סיוע צבאי שאושר על ידי הקונגרס לישראל, ומאיימת לחסום חלק מהמימון למחלקת המדינה ולקונגרס, לרבות זה המיועד לשכרם של חלק מהפקידים.
16 הדמוקרטים שהצביעו בעד הצעת החוק הם ברובם חברי האגף המתון של המפלגה, הידועים בתמיכתם הנחרצת בישראל. עם זאת, שלושה מחוקקים מהאגף השמרני של המפלגה הרפובליקנית, כולל מרג'ורי טיילור גרין מג'ורג'יה ותומאס מאסי מקנטקי, הצביעו נגד הצעת החוק.
יצויין כי מדובר בצעד שהוא בעיקרו הצהרתי. ככל הנראה הנשיא ביידן יטיל וטו על הצעת החוק והסנאט ידחה אותה.