אסף רוזנצוייג: ממשל טראמפ פרסם את מסמך אסטרטגיית הביטחון הלאומי השנתי שלו. בין השאר קובע המסמך כי המזרח התיכון כבר אינו מהווה את ליבת אסטרטגיית הביטחון של ארה"ב, בין השאר בשל הדומיננטיות האנרגטית של ארה"ב והתקדמות תהליך השלום באזור
אכזבה ממצרים: ישראל מתכוונת לחזור לתיווך הקטארי | דיווח
האתר הסעודי "אילאף" מדווח מפי בכיר ישראלי שבעקבות הולכת שולל של המודיעין המצרי בסבב השיחות האחרון, ישראל מעוניינת לחזור לתיווך דרך המדינה המפרצית
האתר הסעודי "אילאף", הפועל מלונדון ומשמש לא אחת בשנים האחרונות כצינור להעברת מסרים מצד ישראל, מדווח היום (רביעי) מפי בכיר ישראלי, שישראל מתכוונת לחזור לתיווך הקטרי. זאת משום שיש לו השפעה גדולה יותר על חמאס מהתיווך המצרי, כך דיווח רועי קייס בכאן חדשות.
המקור, שסירב להזדהות בשמו, הבהיר, כי המודיעין המצרי הוליך שולל את ישראל בסבב השיחות האחרון ואמר שהם עושים זאת לטובת ישראל אך התברר כי הונו את הצוות הישראלי. לידיעה אין אישור משום מקור אחר.
כזכור רשת CNN דיווחה אתמול כי הביון המצרי שינה בחשאי את תנאי ההצעה לעסקת חטופים, לה כבר הסכימה ישראל. ההצעה שהוגשה לבחינת חמאס ושאותה הכריז שקיבל ב-6 במאי, לא הייתה זו שהאמריקנים או הקטארים חשבו שהיא.
השינויים בעסקה עוררו זעם בקרב הגורמים מארצות הברית, קטאר וישראל. "הם חשו שרימו אותם", אמר אחד המקורות. ראש ה-CIA ויליאם בארנס ששהה באזור, חש מבוכה וכעס מהעניין.
