אסף רוזנצוייג: ממשל טראמפ פרסם את מסמך אסטרטגיית הביטחון הלאומי השנתי שלו. בין השאר קובע המסמך כי המזרח התיכון כבר אינו מהווה את ליבת אסטרטגיית הביטחון של ארה"ב, בין השאר בשל הדומיננטיות האנרגטית של ארה"ב והתקדמות תהליך השלום באזור
תמכתי • משה אוסלנדר מתחבר לרבי שמעון בסינגל חדש
הזמר משה אוסלנדר מגיש סינגל חדש לכבוד ל"ג בעומר "תמכתי" שהלחין בעצמו ומבוסס על תפילתו של רבי נחמן מברסלב זי"ע בשילוב קטעים ממאמרים ופיוטים על רבי שמעון בר יוחאי.
משה אוסלנדר - תָּמַכְתִי צילום: יח"צ
מילות השיר מבוססות על דבריו של רבי נחמן מברסלב בספרו ליקוטי תפילות (י, קכה): עַל כֵּן אֵין לָנוּ שׁוּם סְמִיכָה וְתִקְוָה, כִּי אִם עַל תְּפִלַּת הַצַּדִּיקִים הָאֲמִתִּיִּים, הֵן הַצַּדִּיקִים הָאֲמִתִּיִּים אֲשֶׁר הֵם בַּחַיִּים חַיּוּתָם לְאֹרֶךְ יָמִים וְשָׁנִים, הֵן הַצַּדִּיקִים אֲמִתִּיִּים שׁוֹכְנֵי עָפָר עֲלֵיהֶם לְבַד תָּמַכְתִּי יְתֵדוֹתַי, עֲלֵיהֶם לְבַד אָשִׂים תִּקְוָתִי, עֲלֵיהֶם אֶשָּׁעֵן וּבִזְכוּתָם וְכֹחָם הַגָּדוֹל בָּאתִי לְפָנֶיךָ יְהֹוָה אֱלֹהַי וֵאלֹהֵי אֲבוֹתַי, חוּס וַחֲמֹל עָלֵינוּ, שֶׁיָּגֵנּוּ תְּפִלָּתָם בַּעֲדֵינוּ, שֶׁנִּזְכֶּה עַל-יְדֵי תְּפִלָּתָם לְהִתְקָרֵב אֵלֶיךָ בֶּאֱמֶת, וְנִזְכֶּה לָסוּר מֵרָע בֶּאֱמֶת וְלַעֲשׂוֹת הַטּוֹב בְּעֵינֶיךָ תָּמִיד מֵעַתָּה וְעַד עוֹלָם אָמֵן סֶלָה.
קרדיטים:
לחן, מילים וביצוע: משה אוסלנדר
הקלטות: גבריאל רייכמן
מיקס ומאסטרינג: אבי טרנר
קליפ מילים: מתי שריקי
