אסף רוזנצוייג: ממשל טראמפ פרסם את מסמך אסטרטגיית הביטחון הלאומי השנתי שלו. בין השאר קובע המסמך כי המזרח התיכון כבר אינו מהווה את ליבת אסטרטגיית הביטחון של ארה"ב, בין השאר בשל הדומיננטיות האנרגטית של ארה"ב והתקדמות תהליך השלום באזור
סעודיה במתקפה על ישראל: "מבצעת טבח, מכוונת לאוהלי עקורים"
משרד החוץ הסעודי פרסם הודעת גינוי חריפה נגד התקיפה של ישראל ברפיח, וטען כי מדובר ב"הפרה בוטה של כל החוקים והנורמות הבין לאומיות וההומניטריות" | דובר המועצה לביטחון לאומי: "אנחנו ממתינים להשלמת החקירה הישראלית"
סעודיה האשימה את ישראל ברצח עם בעקבות התקיפה ברפיח בה לפי דיווחים נהרגו עשרות. בהודעה רשמית של משרד החוץ הסעודי נאמר כי הממלכה רואה בממשלה בישראל אחראית למה שמתרחש ברפיח.
הסעודים טענו כי המתקפה של ישראל היא "הפרה בוטה של כל החוקים והנורמות הבין לאומיות וההומניטריות. האסון ההומניטרי על הפלסטינים חסר תקדים נוכח שתיקה של הקהילה הבין לאומית", כך לפי "חדשות 12".
"הממלכה מדגישה את הצורך של הקהילה הבינלאומית לקחת על עצמה את האחריות לעצור את מעשי הטבח נגד העם הפלסטיני ולחייב את האחראים בדין", נמסר.
דובר המועצה לביטחון לאומי ג׳ון קירבי אמר אמש על התקיפה ברפיח: "אנחנו ממתינים להשלמת החקירה הישראלית ובינתיים לא החלטנו על שינוי מדיניות בנוגע לתמיכה בישראל. אנחנו עדיין לא תומכים במבצע קרקעי רחב ברפיח, אבל זה עוד לא קרה. עם זאת, אנחנו מודאגים מכך שהדרך שבה ישראל מנהלת את הפעולות הצבאיות שלה תגביר את הבידוד שלה בעולם".
