׳ישראל היום׳: בית המשפט הטיל צו איסור פרסום על חקירת הפיגוע בבאר שבע.
מתכון לדג טונה ברוטב מזרחי
לכבוד שבת קודש קבלו מתכון משובח לדגי טונה ברוטב מזרחי ובחריפות מעודנת, בשילוב של רצועות פלפלים, גרגירי חומוס וירק קצוץ תקבלו את המנה המושלמת
מתכון לדג טונה ברוטב מזרחי / אסתי
המצרכים לדג טונה ברוטב מזרחי:
- 7-8 חתיכות דג טונה
להכנת הדגים לפני הבישול עם הרוטב:
- 2 כפות חומץ
- 1 כפית מיץ לימון
- 1 כפית אבקת סודה
- 1/4 כפית כורכום
- 1/2 כפית מלח
- 2 כפות חומץ
- 1 כפית מיץ לימון
לרוטב:
- 7 פלפלים יבשים מתוקים או חריפים
- 1 גמבה חתוכה לרצועות
- 12 שיני שום חתוכות
- 1 גזר חתוך לרצועות דקות
- 1.5 כוסות גרגירי חומוס מבושל
- 2 כפות פפריקה
- 1/2 כפית כורכום
- 1 כפית מרק עוף
- מעט מלח לפי הצורך
- 2 כפות רסק עגבניות
- 1 כפית סוכר
- 1/2 כוס שמן
- חופן כוסברה קצוצה
אופן ההכנה לדג טונה ברוטב מזרחי:
- ראשית משרים את חתיכות הטונה בקערה עם מים
- מוסיפים לקערה 2 כפות חומץ, 1 כפית מיץ לימון, 1 כפית אבקת סודה
- משרים את הטונה לפחות שעתיים
- לאחר מכן שוטפים היטב היטב את הדג במים מהברז
- מרתיחים סיר מלא במים
- לאחר הרתחה מוסיפים לסיר: רבע כפית כורכום, חצי כפית מלח, 2 כפות חומץ וכפית מיץ לימון ומבשלים את הדג כ 4 דקות להורדות כל הלכלוך והקצף .
- שוטפים היטב היטב במים
הכנת הרוטב והתיבול:
- בסיר שטוח יוצקים כף שמן, מוסיפים אליו את רצועות הגמבה והגזר ומזהיבים לכמה דקות
- מוסיפים לירקות את השום, 2 כוסות מים, כורכום ופלפלים יבשים ומבשלים עם מכסה כ 15 דקות
- לאחר 15 דקות מוסיפים אבקת מרק עוף ורסק
- טועמים אם חסר מעט מלח ומוסיפים את גרגירי החומוס .
- בקערה נפרדת, מערבבים, פפריקה, 2 שיני שום קצוצות, כף כוסברה קצוצה, חצי כוס שמן ומערבבים היטב
- מורחים את התיבול עם השמן על הדג
- את הדג מסדרים בצורה אחידה בסיר עם הרוטב והירקות .
- מכסים את הסיר מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש, מבשלים במשך 10 דקות
- לאחר 10 דקות פותחים את המכסה ומבשלים כ 15 דקות נוספות
- מידי פעם יוצקים בעזרת כף מהרוטב על הדגים
- מפזרים כוסברה מעל ומכבים את האש
בהצלחה רבה ובתאבון.