אלו שמות הנופלים: סרן הראל אטינגר ז"ל, בן 23 מעלי, מפקד צוות ביחידת אגוז.סרן איתי אריאל גיאת ז"ל, בן 23 משוהם, קצין בחיל ההנדסה הקרבית ביחידת יהל"ם.רס"ל נועם ברזילי ז"ל, בן 22 מכוכב יאיר, לוחם ביחידת אגוז.רס״ל אור מנצור ז"ל בן 21 מבית אריה, לוחם ביחידת אגוז.רס״ל נזר איטקין ז"ל, בן 21 מקרית אתא, לוחם ביחידת אגוז.סמ״ר עלמקאן טרפה ז"ל, בן 21 מירושלים, לוחם בסיירת גולני.סמ״ר עידו ברויר ז"ל, בן 21 מנס ציונה, לוחם בסיירת גולני.
מתכון לקונוסים במילוי קרם וניל עשיר
כך מכינים את הקינוח הטעים הזה, מתכון מעולה להכנת קונוסים במילוי קרם חלבי מושלם שלא תפסיקו לקצור עליו מחמאות, עבודה קצת מורכבת אבל שווה כל ביס
מתכון לקונוסים במילוי קרם וניל עשיר
המצרכים לקונוסים במילוי קרם וניל עשיר:
- בצק עלים
- נייר אפיה
- קונוסים / גלילי מתכת / גביעי ופל גלידה
לקרם וניל:
- 1/4 כוס קורונפלור (25 גרם)
- 11/4 כוס חלב קר
- 1/2 כוס סוכר
- 3 שקיות סוכר וניל
- 2 חלמונים
לקרם שמנת מתוקה מוקצפת :
- 2 שמנת מתוקה 500 מיל
- 2 כפות סוכר
- 4 כפות פודינג וניל
אופן ההכנה לקונוסים במילוי קרם וניל עשיר:
הכנת הקונוסים:
- מרפדים קונוסים ממתכת או גביעי גלידה בנייר אפיה ומשמנים מעט את נייר האפייה .
- פורסים את בצק העלים ומקמחים אותו מעט
- חותכים את בצק העלים לרצועות ברוחב 3 ס"מ ומלפפים כל רצועה של בצק על גבי הקונוס
- מתחילים מהשפיץ כלפי מעלה, כמעט עד סוף הקונוס ומהדקים היטב!
- רצוי להשאיר מעט רווח בסיום ולא ללפף את הבצק עד הסוף אחרת יהיה קשה לשחרר אותו אחרי האפיה
- מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה ואופים בתנור שחומם מראש על 180 מעלות עד להזהבה קלה
הכנת קרם וניל (פטיסייר):
- בסיר על אש בינונית מכניסים את הקורנפלור ויוצקים בהדרגה לסיר כל פעם מעט מהחלב ולערבב היטב שלא יווצרו גושים
- לאחר מכן מוסיפים לסיר את הסוכר, סוכר וניל וחלמונים ומערבבים טוב טוב
- מחממים על אש בינונית את כל המצרכים ולא לעזוב את הסיר וכל הזמן לערבב במשך כמה דקות טובות עד שרואים שהתערובת מסמיכה (מעט דומה לתערובת של פחזניות )
- מקררים על השיש בטמפרטורת החדר ומכניסים למקפיא לכשעה וחצי
- מוציאים את קרם הוניל מהמקפיא ומערבבים היטב היטב, מוסיפים לקרם שמנת מתוקה מוקצפת .
הכנת קרם שמנת מתוקה מוקצפת :
- מקציפים את כל מרכיבי הקצפת על מהירות עוצמתית עד שנהיה קצף יציב ולא רך..
- מעבירים את השמנת המוקצפת לקערה אחרת ושמים את קרם הפטיסייר בקערת המיקסר (אין צורך לשטוף. את הקערה משאריות השמנת מתוקה)
- מקציפים היטב עד למרקם חלק ללא גושים ומוסיפים בהדרגה שמנת מוקצפת לקרם פטיסייר כל פעם 2 כפות .עד לסיום כל השמנת מתוקה המוקצפת .
- ממלאים את הקרם לתוך שקית זילוף עם צנתר כוכב ומזלפים לתוך הקונוסים האפויים .
- מפזרים מעט אבקת סוכר מעל הקונוסים
- מגישים קר ומתענגים על כל ביס
בהצלחה רבה ובתאבון