מתכון לעוגת קדאיף, פיסטוק מסקרפונה ושוקולד לבן
המלכה שלכם לכבוד חג השבועות מתכון לעוגת קדאיף, פיסטוק מסקרפונה ושוקולד לבן, שילוב טעמים מושלם ומיוחד שאי אפשר לעמוד בפניו
שרה שבבו | מתכונים 3.6.2024 | 12:15
מתכון לעוגת קדאיף, פיסטוק מסקרפונה ושוקולד לבן / שרה שבבו
המצרכים לעוגת קדאיף, פיסטוק מסקרפונה ושוקולד לבן:
- 200 גרם קדאיף
- 70 גרם חמאה
- ¾ כוס אבקת סוכר
- ¾ כוס פיסטוקים טחונים גס
- לקרם:
- 500 גרם מסקרפונה של טרה
- 500 מל שמנת להקצפה
- 1 גבינה 5%
- כוס אבקת סוכר
- 1 כפית תמצית וניל או מחית וניל
לציפוי:
- 200 גרם שוקולד חלב
- 70 מ"ל שמנת מתוקה
אופן ההכנה לעוגת קדאיף, פיסטוק מסקרפונה ושוקולד לבן:
- במחבת מניחים קדאיף, חמאה ואבקת סוכר ומטגנים עד להזהבה תוך כדי ערבוב
- מצננים ומשטחים בתבנית
- מעל שכבת הקדאיף מפזרים שכבת פיסטוקים גרוסים
הכנת הקרם:
- בקערה, שמים את כל מרכיבי הקרם ומקציפים לקרם חלק ויציב
- יוצקים את הקרם על הקדאיף ומישרים
- מעבירים את העוגה למקפיא למשך שעה
- לאחר מכן מכינים את הציפוי
- בקערה קטנה מכניסים שוקולד ושמנת ומחממים דקה במיקרוגל
- מערבבים לקרם חלק ומצפים את העוגה
הכנת הקישוט:
- מפזרים פיסטוקים ועלי ורדים
- מקפיאים את העוגה לילה ולאחר מכן מעבירים למקרר
- מגישים קר ומתענגים על כל ביס
בהצלחה רבה ובתאבון