אסף רוזנצוייג: ממשל טראמפ פרסם את מסמך אסטרטגיית הביטחון הלאומי השנתי שלו. בין השאר קובע המסמך כי המזרח התיכון כבר אינו מהווה את ליבת אסטרטגיית הביטחון של ארה"ב, בין השאר בשל הדומיננטיות האנרגטית של ארה"ב והתקדמות תהליך השלום באזור
ארה"ב הזהירה: איראן תתערב גם במלחמה "מוגבלת" בלבנון
הממשל בארה"ב מזהיר את ישראל מתרחיש שבו לבנון תוצף במחבלים ממיליציות פרו-איראניות מרחבי האזור
ממשל ביידן ייעץ לישראל בשבועות האחרונים לא לפתוח במלחמה בלבנון, והזהיר שמהלך כזה עלול לדחוף את איראן להתערב - כך דווח אתר וואלה מפי שני בכירים אמריקנים ובכיר ישראלי שמעורים בשיחות.
על פי הדיווח, ממשל ביידן הזהיר את ישראל כי פלישה קרקעית ללבנון, גם אם היא רק באזורים הקרובים לגבול, עלולה לדחוף את איראן להתערב.
אחד התרחישים שהממשל האמריקני הציג לישראל הוא שלבנון עלולה להיות מוצפת במחבלים ממיליציות פרו-איראניות שיגיעו מסוריה, עיראק ואפילו תימן, ויצטרפו ללחימה.
גורם ביטחוני בכיר אמר לואלה, כי המצב הולך ומסלים מאז חודש מאי מכיוון שחיזבאללה הצליח לבצע תקיפות מוצלחות באמצעות כטב"מים נגד מטרות ישראליות שצה"ל לא הצליח ליירט.
