סולימאן מסוואדה: משפחתו של ראש השב״כ ברמיזות עבות שמערכת אכיפת החוק מחפשת את דוד זיני, ראש השירות, ולא אח שלו. זיני יואשם עם עוד 12 חשודים בהברחות לעזה. חלקם חשודים בעניינים ביטחוניים, מכיוון שהם הבריחו לעזה מוצרים שיכולים לשמש את חמאס ליצירת אמל״ח. זיני עצמו חשוד בהברחת סיגריות. גם סיגריות יכולות לשמש את ארגוני הטרור בהיבט הכלכלי, וזו נקודת ההנחה שלמערכת אכיפת החוק. עד כה אין תגובה מטעמו של ראש השב״כ.
דיווח: צה"ל שולט לחלוטין על ציר פילדלפי - התושבים הופתעו
תושבים ברפיח אמרו ל'רויטרס' כי טנקים התקדמו מדרום-מערב לעיר. תושבים ציינו כי הטנקים הגיעו סמוך לחוף הים התיכון
הפלסטינים דיווחו היום כי כוחות צה"ל התקדמו מערבה ברפיח סמוך לחוף הים התיכון.
תושבים ששוחחו עם רויטרס אמרו כי טנקים מתקדמים לגבול עם מצרים. ברויטרס דווח על קרבות קשים בין הכוחות לבית מחבלי חמאס. תושבים ציינו כי הטנקים הגיעו לאזור אל-עזבה, מדרום-מערב לעיר רפיח סמוך לחוף הים התיכון.
תושבים אמרו כי טנקים שהגיעו על קו הגבול עם מצרים ביצעו מספר פשיטות לכיוון מערב ומרכז העיר, התושבים הופתעו.
"אני חושב שכוחות הכיבוש מנסים להגיע לאזור החוף של רפיח, היו פשיטות והפצצות במהלך הלילה" אמר תושב פלסטיני לרויטרס. "הם נכנסו תחת אש כבדה ונסוגו", טען אחד התושבים.
מוקדם יותר דובר צה"ל הודיע כי לוחמי אוגדה 162 ממשיכים בלחימה במרחב רפיח. הלוחמים איתרו במהלך פשיטות ביממה האחרונה פירים ואמצעי לחימה רבים, בהם נשקים, רימונים, ווסטים, מחסניות ועוד. באחת התקיפות במרחב, מטוס קרב של חיל האוויר תקף וחיסל מחבל חמוש ששהה במבנה ממולכד.
