הודעה משותפת לדובר צה"ל ודוברות שב"כ: ברחבי רצועת עזה: צה"ל ושב"כ תקפו והשמידו חמישה מחסני אמצעי לחימה ואתר שיגור של ארגון הטרור חמאס צה"ל ושב"כ תקפו והשמידו אתמול (ב') חמישה מחסני אמצעי לחימה ואתר שיגור של ארגון הטרור חמאס במספר תקיפות ברחבי רצועת עזה. במחסנים שהותקפו אוחסנו רקטות, כלי נשק, מטענים, רימונים וציוד לחימה נוסף ששימש את מחבלי חמאס לקידום מתווי טרור נגד כוחותינו ברצועה. המחסנים שהותקפו הוקמו בתוך מסגדים ולצד תשתיות הומניטריות ברצועת עזה. מדובר בדוגמה נוספת לשימוש הציני של חמאס בתשתיות אזרחיות, ובהן מסגדים ותשתיות הומניטריות, זאת תוך הפרה של הדין הבין לאומי וניצול ציני של האוכלוסייה האזרחית. התקיפות ברצועת עזה מהוות אזהרה ברורה. צה"ל ושב"כ לא יקבלו פעילות טרור מכל סוג שהיא לעבר אזרחי מדינת ישראל וימשיכו לפעול בנחישות נגד כל איום ולנקוט את הצעדים הנדרשים לשמירה על ביטחון אזרחי ישראל. כוחות הביטחון בפיקוד הדרום פרוסים במרחב בהתאם להסכם וימשיכו לפעול להסרת כל איום מיידי.
ואטורי מתנצל על דבריו: "אף אחד אינו זרוע של חמאס, מבקש סליחה"
חה"כ ניסים ואטורי התנצל על דבריו כי "המפגינים הם זרוע של חמאס", והבהיר: "אף אחד אינו זרוע של חמאס ואף אחד לא משתווה לו. אני מבקש סליחה"
סגן יו"ר הכנסת, חה"כ ניסים ואטורי, התייחס היום (שלישי) בדיון על חוק הגיוס בוועדת החוץ והבטחון של הכנסת לסערה שעורר, לאחר שאמר כי המפגינים הם "זרוע נוספת של החמאס" - והתנצל על כך.
"לא צריכה להיות משטרת מחשבות", אמר ואטורי. "אני מצר על דבריי. אף אחד אינו זרוע של חמאס ואף אחד לא משתווה לחמאס. אני מבקש סליחה".
כזכור, ואטורי אמר הבוקר בריאיון לרדיו "קול ברמה": "יש כמה זרועות לחמאס - זרוע הלחימה של המחבלים הארורים שרוצחים ילדים, ויש את הזרוע של ההפגנות".
בהמשך, חה"כ ניסים ואטורי חזר בו מדבריו וכתב בחשבון הטוויטר: "ההפגנות פוגעות בחוסן הלאומי שלנו, בעיקר בתקופת מלחמה, כך שמענו בחקירות המחבלים שאמרו כי מה שעודד אותם לתקוף את ישראל- אלו ההפגנות.
"המעשים המזויעים של חמאס הנאצי אינם ראויים שיושוו לשום מחאה או מעשים של צד פוליטי כזה או אחר. דברי הוצאו מהקשרם!".
