עמית סגל: זמיר החליט אתמול לקדם את גיטלמן, מראשי תנועת אחים לנשק, שהיה חלק ממהלך הסרבנות והודיע ש״לא ישרת בדיקטטורה״. גיטלמן אמור להיות תת אלוף במפקדת זרוע היבשה.
מתכון לסלט כרוב עם קורנפלקס ופיצוחים מקורמלים
מחפשים מתכון חדש ומעניין לסלט עסיסי ומושלם לכבוד שבת קוד? קבלו מתכון לסלט כרוב המוגש בשילוב של קורנפלקס ופיצוחים מקורמלים ובתיבול מיוחד - תתכוננו להתמכרות
מתכון לסלט כרוב עם פיצוחים מקורמלים / אסתי
המצרכים לסלט כרוב עם פיצוחים מקורמלים:
המצרכים בכוס חד פעמי לשתייה חמה
לפיצוחים מקורמלים:
- 1 כוס קורנפלקס
- 1/4 כוס שומשום
- 1/2 כוס גרעיני חמניה
- 1/2 כוס גרעיני דלעת
- 1/2 כוס שקדים חתוכים לגפרורים
- חופן אגוזי מלך חצויים
- 1/3 כוס דבש
- 1.5 כפות שמן קנולה
לסלט :
- 1 גזר חתוך לרצועות דקות
- 4 כוסות רצועות כרוב לבן
- 1 כוס רצועות כרוב סגול
- 1 כף כוסברה
- 1 כף פטרוזיליה
- 1 כף חמוציות
לרוטב:
- 1 כפית חומץ / מיץ לימון
- 1 כפית סוכר
- קמצוץ מלח
- 1/4 כפית שמן
אופן הכנה לסלט כרוב עם פיצוחים מקורמלים:
הכנת הפיצוחים:
- מחממים את הדבש והשמן בסיר עד שהדבש חם (אין צורך להרתיח)
- בינתיים מערבבים בקערה קורנפלקס, גרעיני דלעת, גרעיני חמנייה שקדים אגוזים ושומשום
- מוסיפים את הדבש והשמן החם לתערובת ומערבבים היטב היטב עד שהכל מצופה היטב
- מעבירים לתבנית תנור עם נייר אפייה משומן מעט בספריי שמן, ומשטחים לשכבה כמה שיותר אחידה.
- אופים בתנור שחומם מראש על-180 מעלות במשך 13 דקות או עד שהכל זהוב ויפה.
- מקררים לגמרי ורק אז מפרידים את הקרונפלקס בין האצבעות ושומרים בצנצנת סגורה מחוץ למקרר כתוספת לסלט
הכנת הרוטב:
- בתוך קופסא מכניסים את כל מצרכי הרוטב, סוגרים ומערבבים היטב לקבלת רוטב אחיד וחלק - שומרים בקירור עד ההגשה
הרכבת הסלט:
- בסמוך להגשה מערבבים בקערה יפה את הירקות והחמוציות, יוצקים את הרוטב ומערבבים היטב .
- מעל הסלט מפזרים מעט מהפיצוחים והקרונפלקס המקורמלים שהכנו מראש ומגישים .
בהצלחה רבה ובתאבון
