הודעה משותפת לדובר צה"ל ודוברות שב"כ: ברחבי רצועת עזה: צה"ל ושב"כ תקפו והשמידו חמישה מחסני אמצעי לחימה ואתר שיגור של ארגון הטרור חמאס צה"ל ושב"כ תקפו והשמידו אתמול (ב') חמישה מחסני אמצעי לחימה ואתר שיגור של ארגון הטרור חמאס במספר תקיפות ברחבי רצועת עזה. במחסנים שהותקפו אוחסנו רקטות, כלי נשק, מטענים, רימונים וציוד לחימה נוסף ששימש את מחבלי חמאס לקידום מתווי טרור נגד כוחותינו ברצועה. המחסנים שהותקפו הוקמו בתוך מסגדים ולצד תשתיות הומניטריות ברצועת עזה. מדובר בדוגמה נוספת לשימוש הציני של חמאס בתשתיות אזרחיות, ובהן מסגדים ותשתיות הומניטריות, זאת תוך הפרה של הדין הבין לאומי וניצול ציני של האוכלוסייה האזרחית. התקיפות ברצועת עזה מהוות אזהרה ברורה. צה"ל ושב"כ לא יקבלו פעילות טרור מכל סוג שהיא לעבר אזרחי מדינת ישראל וימשיכו לפעול בנחישות נגד כל איום ולנקוט את הצעדים הנדרשים לשמירה על ביטחון אזרחי ישראל. כוחות הביטחון בפיקוד הדרום פרוסים במרחב בהתאם להסכם וימשיכו לפעול להסרת כל איום מיידי.
הממשלה אישרה את הארכת שירות המילואים. שרים תקפו
הממשלה אישרה את הצעת משרד הביטחון להארכת העלאת גיל הפטור ללוחמי המילואים. רוב השרים תמכו בהצעה אך השרים סמוטריץ' וסטרוק נמנעו ושר התיירות חיים כץ התנגד. שר התקשורת שלמה קרעי תקף: "למה הצבא לא מגייס את ה-50 אלף איש האלה?"
הממשלה אישרה היום (ראשון) את הצעת משרד הביטחון להארכת העלאת גיל הפטור ללוחמי המילואים. על פי ההצעה, מילואימניק שאינו קצין ישרת עד גיל 41 במקום גיל 40 - וקצינים ישרתו עד גיל 46 במקום 45.
רוב השרים תמכו בהצעה אך השרים סמוטריץ' וסטרוק נמנעו ושר התיירות חיים כץ התנגד. במהלך הדיון, הוצגו נתונים לפיהם יש 15 אלף לוחמים עד גיל 35 שלא זומנו לשירות. השר כץ הסביר את התנגדותו להצבעה: "לפני שמכבידים עוד על כלל המשרתים יש למצות את הפוטנציאל".
כזכור, בשבוע שעבר, הורדה מסדר היום של הממשלה ההצעה להעלאת גיל הפטור בגלל חוות הדעת שפרסמה היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב-מיארה, שטענה כי "יש מניעה משפטית להכביד על המשרתים מבלי לצמצם את אי-השוויון".
בישיבת הממשלה אמרה השרה סטרוק: "יש 50 אלף אנשים שהם משוחררים בגילי 25 עד 40 ולא במילואים למרות שניתן לגייסם". סמוטריץ' ציין כי יש מתנדבים בני 49 שמגיעים למילואים, וטען: "לכן מה העניין לשים את זה בחוק".
נציגי צה"ל טענו כי הצבא עובד על הקמת חטיבות חדשות. בין היתר, הם הציגו פרויקט של השמשת טנקים ישנים שהועברו לגריטה וגיוס אנשי מילואים סביבם.
שר התקשורת שלמה קרעי תקף: "למה הצבא לא מגייס את ה-50 אלף איש האלה?". השר שיקלי אמר לו: "הם עושים אינספור פעולות. אתה לא יודע על מה אתה מדבר". אך קרעי השיב: "סתום את הפה".
