הודעה משותפת לדובר צה"ל ודוברות שב"כ: ברחבי רצועת עזה: צה"ל ושב"כ תקפו והשמידו חמישה מחסני אמצעי לחימה ואתר שיגור של ארגון הטרור חמאס צה"ל ושב"כ תקפו והשמידו אתמול (ב') חמישה מחסני אמצעי לחימה ואתר שיגור של ארגון הטרור חמאס במספר תקיפות ברחבי רצועת עזה. במחסנים שהותקפו אוחסנו רקטות, כלי נשק, מטענים, רימונים וציוד לחימה נוסף ששימש את מחבלי חמאס לקידום מתווי טרור נגד כוחותינו ברצועה. המחסנים שהותקפו הוקמו בתוך מסגדים ולצד תשתיות הומניטריות ברצועת עזה. מדובר בדוגמה נוספת לשימוש הציני של חמאס בתשתיות אזרחיות, ובהן מסגדים ותשתיות הומניטריות, זאת תוך הפרה של הדין הבין לאומי וניצול ציני של האוכלוסייה האזרחית. התקיפות ברצועת עזה מהוות אזהרה ברורה. צה"ל ושב"כ לא יקבלו פעילות טרור מכל סוג שהיא לעבר אזרחי מדינת ישראל וימשיכו לפעול בנחישות נגד כל איום ולנקוט את הצעדים הנדרשים לשמירה על ביטחון אזרחי ישראל. כוחות הביטחון בפיקוד הדרום פרוסים במרחב בהתאם להסכם וימשיכו לפעול להסרת כל איום מיידי.
ליברמן על אופציה של איחוד מפלגות: "מתעקש על המקום הראשון"
יו"ר ישראל ביתנו התייחס לאפשרות להקמת מפלגת מרכז - ימין משותפת שתכלול את סער, יוסי כהן ונפתלי בנט והבהיר כי הוא מתעקש על המקום הראשון. "לאביגדור ליברמן יש את הנתונים הטובים ביותר"
יו"ר ישראל ביתנו אביגדור ליברמן התייחס הבוקר (שני) בריאיון לניסיונות להביא לחיבורים במפלגות הימין - מרכז והבהיר כי הוא מתעקש לקבל את המקום הראשון בכל חיבור עתידי.
"אני מתעקש על המקום הראשון באיחוד לא בגלל שיגעון גדלות. יש לי הכי הרבה ניסיון בהכי הרבה תפקידים", אמר ליברמן בריאיון לגלי צה"ל.
לדבריו, "האתגר והמשבר הוא גם ביטחוני, וגם כלכלי, וגם מדיני. יש לאביגדור ליברמן שם את הנתונים הטובים ביותר. לא צריך להתבשם מכל סקר".
ליברמן הוסיף: "אני בעד איחוד של כולם - אבל צריך לעשות את זה נכון. אני מדבר עם כולם ואנחנו משתדלים לעשות כמה שיותר הכנות לאותו רגע שיהיו בחירות".
