יובל שגב: סמוטריץ': שיהיה ברור - לכל מי שמנסה לעשות פוליטיקה קטנה על גבם של הנופלים והנרצחים ב- 7 באוקטובר - אתם לא מעניינים אותי. מה שכואב לי זה המון אנשים שנפגעים מהעיוות שלכם את דבריי ולהם חשוב לי להבהיר: השאלה שנשאלתי ועליה השבתי היתה מה המעשה הפוליטי החמור יותר - ללכת לממשלה עם חמאס במודע ובמזיד בשל תאוות כבוד ושלטון או ישיבה בממשלה שבמשמרת שלה התרחש טבח נורא שבו חמאס תקפו את מדינת ישראל ורצחו לנו אלפי אנשים. אז כן, ללכת ביודעין לממשלה עם חמאס תוך שקרים והונאה וגניבת קולות זה המעשה החמור ביותר שידעה הפוליטיקה הישראלית. הטבח שביצע חמאס הוא מהנוראים שידענו מאז השואה ואין שום דבר שמשתווה לו. לכם התקשורת - אם אתם מנסים להוציא את דבריי מהקשרם ולזלזל בטבח אתם רשעים ושקרנים.
הנייה נפגש עם המתווכות: "רואים את המגעים ברוח חיובית"
חמאס מודיע שמנהיג הארגון איסמאעיל הנייה קיים שיחות עם המתווכים במצרים וקטאר בנוגע לרעיונות במסגרת המשא ומתן לעסקת חטופים. ארגון הטרור מסר כי הוא "רואה את המגעים ברוח חיובית"
חמאס פירסם הודעה לפי מנהיג הארגון איסמאעיל הנייה שוחח עם המתווכות קטאר ומצרים ו"עדכן אותן ברעיונות שהציע הארגון כדי להגיע להסכם". עוד מסר החמאס כי הוא רואה את המגעים המתקיימים ברוח חיובית.
משרד ראש הממשלה הודיע אתמול בשם המוסד, כי קטאר ומצרים העבירו לצוות המשא ומתן הישראלי את התייחסות חמאס למתווה עסקת החטופים.
בהודעה נאמר מוקדם יותר: "המתווכות בעסקת החטופים העבירו לצוות המשא ומתן את התייחסות חמאס למתווה עסקת החטופים. ישראל בוחנת את ההתייחסות ותשיב למתווכות את תשובתה".
חמאס דורש כי המשא ומתן יימשך בלי אפשרות להפסיקו, עד שיושג הסדר סופי. ישראל הודיעה כי זה הקו האדום שלה, כי אם תסכים למשא ומתן ללא הגבלת זמן, היא למעשה מאפשרת לחמאס לנהל משא ומתן שנים, בלי תוצאות ובלי לשחרר החטופים הגברים.
