הודעה משותפת לדובר צה"ל ודוברות שב"כ: ברחבי רצועת עזה: צה"ל ושב"כ תקפו והשמידו חמישה מחסני אמצעי לחימה ואתר שיגור של ארגון הטרור חמאס צה"ל ושב"כ תקפו והשמידו אתמול (ב') חמישה מחסני אמצעי לחימה ואתר שיגור של ארגון הטרור חמאס במספר תקיפות ברחבי רצועת עזה. במחסנים שהותקפו אוחסנו רקטות, כלי נשק, מטענים, רימונים וציוד לחימה נוסף ששימש את מחבלי חמאס לקידום מתווי טרור נגד כוחותינו ברצועה. המחסנים שהותקפו הוקמו בתוך מסגדים ולצד תשתיות הומניטריות ברצועת עזה. מדובר בדוגמה נוספת לשימוש הציני של חמאס בתשתיות אזרחיות, ובהן מסגדים ותשתיות הומניטריות, זאת תוך הפרה של הדין הבין לאומי וניצול ציני של האוכלוסייה האזרחית. התקיפות ברצועת עזה מהוות אזהרה ברורה. צה"ל ושב"כ לא יקבלו פעילות טרור מכל סוג שהיא לעבר אזרחי מדינת ישראל וימשיכו לפעול בנחישות נגד כל איום ולנקוט את הצעדים הנדרשים לשמירה על ביטחון אזרחי ישראל. כוחות הביטחון בפיקוד הדרום פרוסים במרחב בהתאם להסכם וימשיכו לפעול להסרת כל איום מיידי.
הממשלה תאשר קיצוץ במשרדים לטובת המפונים, השרים זועמים
הממשלה תאשר קיצוץ רוחבי חדש במשרדי הממשלה לצורך אישור הארכת סיוע המדינה לתושבי יישובי הדרום והצפון. השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר הודיע כי יתנגד לקיצוץ. השר בוסו: "זו הפעם הרביעית שמנחיתים עלינו קיצוץ רוחבי"
הממשלה תאשר היום (ראשון) קיצוץ רוחבי חדש במשרדי הממשלה לצורך אישור הארכת סיוע המדינה לתושבי יישובי הדרום המצויים בטווח המכונה 0 עד 7 ק"מ מגדר רצועת עזה ולתושבי יישובי הצפון בטווח של 0 עד 5 ק"מ מגבול לבנון.
המשרדים שמהם יקוצצו הכספים הם: משרד התחבורה ממנו יקוצץ 70 מיליון ש"ח, המשרד לביטחון פנים ממנו יקוצץ 41 מיליון ש"ח, משרד החינוך עם קיצוץ של 37 מיליון, משרד הרווחה עם קיצוץ של 27 מיליון ש"ח ומשרד הבריאות עם קיצוץ של 24 מיליון ש"ח.
שר הבריאות אוריאל בוסו תקף את כוונת הקיצוץ במשרדו ואמר: "זו הפעם הרביעית שמנחיתים עלינו קיצוץ רוחבי ואני מתריע שהפעם זה עלול לפגוע קשה דווקא באותם אזרחים שלמענם מבקשים לקצץ.
במלחמה הוכח שמשרד הבריאות חשוב לא פחות ממשרד הביטחון. כל קיצוץ כזה פוגע במוכנות לחירום, בבתי החולים, ברפואת הקהילה, במד"א ובמערך בריאות הנפש. משמעות הקיצוץ בעת מלחמה - היא פגיעה בבריאות הציבור", כך בוסו.
השר בן גביר הודיע כי יתנגד לקיצוץ בגופי המשרד לביטחון לאומי. "אנו במלחמה, כפי שלא עלה על דעתו של אף אחד לקצץ בכספי משרד הביטחון וצה"ל, כך לא אמור לעלות על דעתו של אף אחד לקצץ בכספי המשרד לביטחון לאומי", מסר.
על פי לשכת השר משמעויות הקיצוץ הן פגיעה בהתקדמות השלמת בניית מקומות כליאה, פגיעה בהתעצמות כיתות הכוננות ופגיעה ביכולות מערך הכבאות להתמודדות עם השריפות.
