אסף רוזנצוייג: ממשל טראמפ פרסם את מסמך אסטרטגיית הביטחון הלאומי השנתי שלו. בין השאר קובע המסמך כי המזרח התיכון כבר אינו מהווה את ליבת אסטרטגיית הביטחון של ארה"ב, בין השאר בשל הדומיננטיות האנרגטית של ארה"ב והתקדמות תהליך השלום באזור
ראש ממשלת פולין לשעבר על הטענה שפולנים אחראים לפשעים בשואה: "שטויות"
ראש ממשלת פולין לשעבר מתיאוש מורבייצקי תקף היסטוריון שהאשים את הפולנים בפשעים במהלך השואה: "עוד שטויות של חובבן היסטורי בעל תואר מדעי"
ראש ממשלת פולין לשעבר, מתאוש מורבייצקי, תקף את ההיסטוריון הפולני-יהודי יאן גרבובסקי, שהאשים את הפולנים בביצוע פשעים במהלך השואה, ובטיוח חלקם לאחר מכן.
לפי הדיווח של דב גיל הר ב"כאן 11", ראש ממשלת פולין לשעבר טען כי מדובר ב"עוד שטויות של חובבן היסטורי בעל תואר מדעי״. עוד אמר ש״מחובתו של כל פולני הגון לתקן את השטויות הללו״.
לדברי החוקר היהודי, פולין החלה להכחיש את אחריותה מיד עם סיום הכיבוש הנאצי: ״עיוות ההיסטוריה של האומה נמשך גם היום - עם השלכות מטרידות״.
מורבייצקי השיב: ״כהיסטוריון, איני יכול להישאר אדיש לתזות לא נכונות נוספות של מר גרבובסקי. אני גם מצפה לאותו דבר מהממשלה הפולנית הנוכחית שבראשה עומד גם היסטוריון".
