יובל שגב: סמוטריץ': שיהיה ברור - לכל מי שמנסה לעשות פוליטיקה קטנה על גבם של הנופלים והנרצחים ב- 7 באוקטובר - אתם לא מעניינים אותי. מה שכואב לי זה המון אנשים שנפגעים מהעיוות שלכם את דבריי ולהם חשוב לי להבהיר: השאלה שנשאלתי ועליה השבתי היתה מה המעשה הפוליטי החמור יותר - ללכת לממשלה עם חמאס במודע ובמזיד בשל תאוות כבוד ושלטון או ישיבה בממשלה שבמשמרת שלה התרחש טבח נורא שבו חמאס תקפו את מדינת ישראל ורצחו לנו אלפי אנשים. אז כן, ללכת ביודעין לממשלה עם חמאס תוך שקרים והונאה וגניבת קולות זה המעשה החמור ביותר שידעה הפוליטיקה הישראלית. הטבח שביצע חמאס הוא מהנוראים שידענו מאז השואה ואין שום דבר שמשתווה לו. לכם התקשורת - אם אתם מנסים להוציא את דבריי מהקשרם ולזלזל בטבח אתם רשעים ושקרנים.
רוסיה איבדה כ-70 אלף חיילים בחודשיים האחרונים
המודיעין הבריטי טוען כי רוסיה איבדה יותר מ-70,000 חיילים בחודשיים האחרונים, ברקע הימשכות המלחמה והניסיון הרוסי להשיג הישגים משמעותיים בשטחי אוקראינה
רוסיה איבדה יותר מ-70,000 חיילים בחודשיים האחרונים, כך מסר המודיעין הצבאי הבריטי. הבריטים הוסיפו כי ההפסדים הכבדים ככל הנראה יימשכו מכיוון שרוסיה מנסה להשיג הישגים מעבר לקווי החזית באוקראינה.
רוסיה השיגה הישגים משמעותיים במזרח אוקראינה במהלך החודשים האחרונים, כאשר הכוחות המזוינים של קייב מנסים להתגבר על מחסור משתק בכוח אדם ובתחמושת.
לפי ההערכות גם בחודשיים הקרובים צפוי צבא רוסיה לעמוד על אבדות ממוצעות של כאלף חיילים מדי יום.
בשבוע שעבר בית חולים לילדים בקייב נפגע לאחר שרוסיה פתחה בגל של תקיפות טילים נגד ערים ברחבי אוקראינה. שני בני אדם מתו כאשר בית החולים לילדים אומטדיט - המתקן הגדול ביותר לרפואת ילדים באוקראינה - ספג נזק גדול במהלך ההפצצה. האוקראינים טענו כי שברים נפלו לגופם של מנותחים.
