יובל שגב: סמוטריץ': שיהיה ברור - לכל מי שמנסה לעשות פוליטיקה קטנה על גבם של הנופלים והנרצחים ב- 7 באוקטובר - אתם לא מעניינים אותי. מה שכואב לי זה המון אנשים שנפגעים מהעיוות שלכם את דבריי ולהם חשוב לי להבהיר: השאלה שנשאלתי ועליה השבתי היתה מה המעשה הפוליטי החמור יותר - ללכת לממשלה עם חמאס במודע ובמזיד בשל תאוות כבוד ושלטון או ישיבה בממשלה שבמשמרת שלה התרחש טבח נורא שבו חמאס תקפו את מדינת ישראל ורצחו לנו אלפי אנשים. אז כן, ללכת ביודעין לממשלה עם חמאס תוך שקרים והונאה וגניבת קולות זה המעשה החמור ביותר שידעה הפוליטיקה הישראלית. הטבח שביצע חמאס הוא מהנוראים שידענו מאז השואה ואין שום דבר שמשתווה לו. לכם התקשורת - אם אתם מנסים להוציא את דבריי מהקשרם ולזלזל בטבח אתם רשעים ושקרנים.
ביידן מתנצל ומגנה את האלימות אך מאשים את טראמפ
בריאיון ראשון אחרי ניסיון ההתנקשות בטראמפ, סיפר ביידן על השיחה שערך איתו: "סיפרתי לו שדאגתי מאוד ושאני מתפלל בשבילו". בהמשך תקף את יריבו: "הוא מדבר על מרחץ דמים אם יפסיד"
נשיא ארה"ב ג'ו ביידן התראיין הלילה ברשת NBC לראשונה אחרי ניסיון ההתנקשות בטראמפ. ביידן הדגיש: "אין מקום לאלימות בפוליטיקה בארצות הברית ובכלל. הגענו לנקודה שבה זה כבר הפך לנפוץ מדי. לא התנקשות, אלא לדבר על אלימות".
ביידן אמר: "אני לא עוסק ברטוריקה הזאת, אבל יריבי עוסק בה. הוא מדבר על זה שיהיה טבח ומרחץ דמים אם יפסיד ומדגיש שהוא הולך לסלוח על אלימות פוליטית ולחנון את מי שנעצרו ונשפטו בגלל אירועי הקפיטול".
ביידן סיפר על שיחתו עם טראמפ לאחר ניסיון ההתנקשות: "סיפרתי לו כמה הייתי מודאג ורציתי לוודא שהוא מרגיש טוב. טראמפ נשמע טוב. הוא אמר שהוא בסדר והודה לי על שצלצלתי. שאני, ג'יל וכל המשפחה מתפללים בשבילו ועומדים לצדו".
ביידן הודה שזו הייתה טעות לומר ש"זה הזמן לשים את טראמפ במוקד". "כוונתי הייתה להתמקד בו ולהתמקד בדברים שעשה ועושה. להתמקד במדיניות שלו ובשקרים הרבים שאמר בעימות", הדגיש.
עוד הבהיר: "אני לא הבחור שאמר: 'אני רוצה להיות דיקטטור ביום הראשון'. אני לא זה שסירב לקבל את תוצאות הבחירות. אני לא מי שאמר שהוא לא יקבל את תוצאות הבחירות האלו באופן אוטומטי. אתה לא יכול לאהוב את המדינה שלך רק כשאתה מנצח. ולכן רציתי להתמקד בזה".
