יובל שגב: סמוטריץ': שיהיה ברור - לכל מי שמנסה לעשות פוליטיקה קטנה על גבם של הנופלים והנרצחים ב- 7 באוקטובר - אתם לא מעניינים אותי. מה שכואב לי זה המון אנשים שנפגעים מהעיוות שלכם את דבריי ולהם חשוב לי להבהיר: השאלה שנשאלתי ועליה השבתי היתה מה המעשה הפוליטי החמור יותר - ללכת לממשלה עם חמאס במודע ובמזיד בשל תאוות כבוד ושלטון או ישיבה בממשלה שבמשמרת שלה התרחש טבח נורא שבו חמאס תקפו את מדינת ישראל ורצחו לנו אלפי אנשים. אז כן, ללכת ביודעין לממשלה עם חמאס תוך שקרים והונאה וגניבת קולות זה המעשה החמור ביותר שידעה הפוליטיקה הישראלית. הטבח שביצע חמאס הוא מהנוראים שידענו מאז השואה ואין שום דבר שמשתווה לו. לכם התקשורת - אם אתם מנסים להוציא את דבריי מהקשרם ולזלזל בטבח אתם רשעים ושקרנים.
בג"צ ליועמ"שית ולפרקליט המדינה: השיבו לדרישה להעמיד לדין את ח"כ קריב
בג"צ הורה ליועמ״שית ולפרקליט המדינה להשיב לעתירה הדורשת להעמיד לדין את ח״כ גלעד קריב בשל הדלפת פרוטוקולים סודיים מוועדת החוץ והביטחון
השופטת גילה כנפי שטייניץ הורתה ליועצת המשפטית לממשלה, לפרקליט המדינה ולמשטרת ישראל להשיב לעתירת ארגון לביא אשר דרשה להורות למשטרת ישראל לפתוח בחקירה פלילית נגד ח"כ גלעד קריב בחשד להדלפת פרוטוקול סודי של ועדת החוץ והביטחון.
כזכור העתירה שהוגשה על ידי עו״ד יצחק בם מתבססת על ממצאי בדיקה של קצין הכנסת, לפיהם ח"כ קריב היה היחיד שעיין בפרוטוקול הסודי בימים שלפני פרסום תוכנו בתקשורת בדצמבר 2023. לטענת ארגון לביא, קיימות ראיות נסיבתיות חד משמעיות המצדיקות פתיחה בחקירה בחשד לעבירות של ריגול חמור ומסירת ידיעה סודית.
בעתירה נטען כי למרות פניית יו"ר הכנסת ליועצת המשפטית לממשלה בנושא לפני כחצי שנה, טרם נפתחה חקירה בעניין. העותרים מדגישים את החשיבות של מיצוי הדין במקרה של הדלפת מידע ביטחוני רגיש, ואת הצורך בשמירה על אמון הציבור במוסדות השלטון.
לטענת עו״ד יצחק בם: ״הימנעות מפתיחה בחקירה אל נוכח פני הראיות מהווה התפרקות מחובת המשיבים למצות את החקירה מקום שבוצעה עבירה נגד ביטחון המדינה. קיימים שיקולים כבדי משקל המחייבים את מיצוי הדין עם מדליף הפרוטוקול – הדלפות מישיבות סודיות של וועדת החוץ והביטחון עלולות להרתיע את בעלי התפקידים הביטחוניים לחלוק עם חברי הכנסת מידע רגיש וערער את מנגנוני הפיקוח הפרלמנטרי על הרשות המבצעת ביחס לסוגיות ביטחוניות רגישות".
