יובל שגב: סמוטריץ': שיהיה ברור - לכל מי שמנסה לעשות פוליטיקה קטנה על גבם של הנופלים והנרצחים ב- 7 באוקטובר - אתם לא מעניינים אותי. מה שכואב לי זה המון אנשים שנפגעים מהעיוות שלכם את דבריי ולהם חשוב לי להבהיר: השאלה שנשאלתי ועליה השבתי היתה מה המעשה הפוליטי החמור יותר - ללכת לממשלה עם חמאס במודע ובמזיד בשל תאוות כבוד ושלטון או ישיבה בממשלה שבמשמרת שלה התרחש טבח נורא שבו חמאס תקפו את מדינת ישראל ורצחו לנו אלפי אנשים. אז כן, ללכת ביודעין לממשלה עם חמאס תוך שקרים והונאה וגניבת קולות זה המעשה החמור ביותר שידעה הפוליטיקה הישראלית. הטבח שביצע חמאס הוא מהנוראים שידענו מאז השואה ואין שום דבר שמשתווה לו. לכם התקשורת - אם אתם מנסים להוציא את דבריי מהקשרם ולזלזל בטבח אתם רשעים ושקרנים.
אתמול צוין יום הולדתו של אלכס הי"ד - היום הודיע צה"ל על מותו
צה"ל מסר למשפחותיהם של החטופים אלכס דנציג מניר עוז ויגב בוכשטב מנירים הודעה על מותם בשבי חמאס. אלכס דנציג היה שותף משמעותי בהוראת השואה בפולין, ואתמול ציינו בארץ את יום הולדתו ה-76
משפחותיהם של החטופים אלכס דנציג מניר עוז ויגב בוכשטב מנירים, קיבלו את הבשורה המרה שהם נהרגו לפני מספר חודשים ברצועת עזה, וגופותיהם מוחזקות בידי חמאס.
אלכס יליד 1948 ורשה פולין, בן להורים ניצולי שואה. ב-1957 עלה לארץ עם משפחתו ובהמשך קבע את ביתו בקיבוץ ניר עוז.
אלכס, היה שותף של יד ושם בקורס הכשרת מדריכי מסעות נוער בפולין ובהוראת השואה בפולין והוביל סמינרים רבים לאנשי חינוך, אנשי דת ורבים אחרים שאינם יהודים, במסגרת המרכז לחינוך והוראת השואה ביד ושם. ביד ושם סיפרו כי אלכס היה איש אשכולות, מומחה מוערך לתרבות פולין ולמערכת היחסים ההיסטורית המורכבת של שני העמים. איש משפחה למופת ועובד אדמה גאה.
"אנו כואבים היום את האובדן הכבד של עמיתנו היקר והמוערך אלכס דנציג, שחקן נשמה אמיתי" אמר יו"ר יד ושם דני דיין, "רק אתמול ציינו את יום הולדתו ה-76 של אלכס בתקווה שהוא יחזור אלינו בשלום ובהקדם. אלכס אחז ברוח ובחומר - בחרמש ובספר- וספרייתו העצומה בביתו בקיבוץ ניר עוז שיקפה את הקשר העמוק שלו לישראל ולארץ הולדתו פולין".
עוד המשיך: "בהוראתו את נושא השואה הצליח לשלב את נקודות המבט השונות לאירועי מלחמת העולם השניה בכלל ולשואה בפרט. הידיעה על מותו הטראגי מחזקת את מחוייבותנו להבטיח שהמורשת של אלכס והסיפורים ששימר בלהט לא ישכחו לעולם".
